CHP’den istifa ettikten sonra AKP’ye katılan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın makam odasında yaptığı değişiklik dikkat çekti. 

CHP döneminde makam odasında büyük boyutta Atatürk portresine yer veren Mesut Özarslan, AKP'ye katılmasının ardından bu portreyi daha küçük bir Atatürk fotoğrafıyla değiştirdi. Özarslan, yeni portrenin yanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını da astı.

Ankara'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Mesut Özarslan, siyasete İYİ Parti'de başladı. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Kurucu Ankara İl Başkanı olarak görev yapan Özarslan, 2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde başdanışmanlık görevine getirildi.

Bu görevinden ayrıldıktan sonra 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesinde CHP'ye katılan Özarslan, Keçiören Belediye Başkanı seçildi.

CHP'DEN AKP'YE GEÇTİ

Mesut Özarslan, 8 Şubat'ta CHP'den istifa etti. 25 Haziran'da düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taktığı rozetle AKP'ye katıldı.

İLK İCRAATI ATATÜRK'ÜN FOTOĞRAFINI KÜÇÜLTMEK OLDU

CHP’de görev yaptığı ve bağımsız kaldığı dönemlerde başkanlık makamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük, kalpaklı bir portresine yer veren Özarslan’ın, bu portreyi kaldırarak yerine daha küçük boyutta bir Atatürk portresi astığı görüldü. Özarslan, boyutunu küçülttüğü bu portrenin yanına AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da portresini ekledi. 

"SANA YAKIŞAN YERDESİN"

Seçilmiş CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Özarslan CHP’den istifa edince “Sana yakışan yerdesin” demişti.