Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan 6 Şubat depremlerinin 6 gün sonra 3’üncü yıldönümü dolacak. Resmi rakamlara göre 53 binden fazla canımızı yitirdiğimiz yüzyılın felaketinde yaralar sarılamadı. Bir yıl içinde teslim edilmesi vaat edilen konutlar tamamlanamadı. 3 yılda sadece 350 bin konut teslim edildi.  

İDDİANAME YAZILMADI  

Bugün hâlâ 47 depremzede konteynerkentlerde yaşam savaşı veriyor. Ancak sağlanamayan adalet, barınma krizinin de önüne geçiyor. Yakınlarının hakkını arayan vatandaşlar, hukuk enkazının altında kaldı. Yıkılan bazı binaların iddianameleri henüz yazılmadı. Yargılama başlayanlarda da ailelerin ‘olası kast’ talepleri reddedildi. Sanıklar tüm itirazlara rağmen tahliye edildi. Yüzlerce kişinin ölümünde parmağı olan firari müteahhitler ise yakalanmadı. Kamu personelinin yargılanmasının önüne engel konuldu. Adaletin sağlanmadığı davalardan biri de 152 kişinin öldüğü Kahramanmaraş’taki Palmiye Sitesi’ydi. Depremin simge binalarından Palmiye’nin tutuklu müteahhidi ‘kocama hali’ ile tahliye edildi ardından da kayıplara karıştı. 

 “Cennetten bir köşe” sloganıyla satılan ve 269 kişiye mezar olan Rönesans Rezidans’ın davasında da kırmızı bültenle aranan sanık müteahhit Hüseyin Yalçın Coşkun’un Sırbistan’da ölü bulundu. Rönesans’ın enkazında kaybolan 52 kişinin iddianamesi de hâlâ yazılamadı. Yakınlarından 3 yıldır bir iz bulamayan aileler, “Biz bir mezar taşı istiyoruz. Dosya zaman aşımına doğru gidiyor. Artık davalar açılmalı” diye isyan etti.