Yangın, 22 Temmuz sabahı saat 08.30 sularında Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Büyükyayla ve Fethiye mahalleleri arasındaki ormanlık alanda başladı. Yükselen dumanlar kısa sürede çevredeki vatandaşlar tarafından fark edildi.

ALEVLER HEM ORMANLIK ALANI HEM YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT ETTİ

Rüzgârın etkisiyle hızla yayılan alevler, ormanlık alanların yanı sıra yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başladı. Yangın, ilerleyen saatlerde Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesi Sarıcaova köyü yakınlarına kadar ulaştı.

SARIÇAOVA KÖYÜ TAHLİYE EDİLDİ

Bölgedeki riskin artması üzerine, Sarıcaova köyü sakinleri tedbir amacıyla tahliye edildi. Yetkililer, bu kararı yangının yerleşim yerlerine sıçrama tehlikesine karşı aldı.

ALEVLER YÖN DEĞİŞTİRDİ, EKİPLER MAĞARAYA SIĞINDI

Söndürme çalışmaları sırasında, ekipler aniden parlayan alevlerin arasında kaldı. Alevlerin beklenmedik şekilde yön değiştirmesi, yangın ekiplerini zor durumda bıraktı. Kendilerini korumak isteyen 5 orman işçisi ve 6 sivil toplum gönüllüsü, yakındaki bir mağaraya sığındı. Ancak tekrar yön değiştiren yangın, 10 kişinin bulunduğu alanı sardı. Mağarada mahsur kalan 5 orman işçisi ile 5 AKUT gönüllüsü yanarak hayatını kaybetti.

BAKAN YUMAKLI: 24 KİŞİ YANGININ İÇİNDE KALDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada, “Eskişehir’de başlayan yangında 19 orman çalışanı, 5 AKUT mensubu toplam 24 kişi yangının içerisinde kaldı. 14’ü tedavi altına alınırken, 5 orman çalışanı ve 5 AKUT çalışanı hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA: “YÜREKLERİMİZİ DE YAKTI”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da X hesabından yaptığı paylaşımda, “Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde meydana gelen orman yangını yüreklerimizi de yaktı. Yangında maalesef 5’i orman işçisi, 5’i de AKUT gönüllüsü olmak üzere 10 canımız şehit oldu. Yangında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Hastanelerde tedavileri devam eden 14 yaralımıza acil şifalar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.