CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), 2 saat 40 dakika süren toplantısının ardından, DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretiyle başlayan süreci değerlendirmek üzere bir Hazırlık Komisyonu kurulacağını duyurmuştu. Komisyond ayer alacak 10 kişi belirlendi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında, saat 19:15'te başlayan ve 2 saat 40 dakika süren MYK toplantısı tamamlandı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda, DEM Parti'nin İmralı ziyaretiyle başlayan süreç ve bu kapsamda yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Özel'in, DEM Parti heyetiyle Meclis'te yaptığı görüşmenin detaylarını MYK üyeleriyle paylaştığı öğrenildi.

10 KİŞİLİK KOMİSYON

CHP, DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretiyle başlayan sürece ilişkin bir Hazırlık Komisyonu kurdu. 

CHP'nin Gölge Adalet Bakanı Gökçe Gökçen’in başkanlık ettiği 10 kişilik komisyonda, bu konuda daha önce görev yapmış tecrübeli isimler yer alıyor.
Özgür Özel, grup toplantısında Meclis'te tüm partilerin katılacağı bir komisyon kurulması önerisini yineleyerek, "Meclis’te hiçbir siyasi partinin dışlanmadığı bir demokrasi planını işletecek, tam yetkili ve kamuoyunu şeffaflıkla bilgilendirecek bir komisyonun kurulmasını bir kez daha önermiş bulunuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

CHP'NİN EKONOMİ TURLARINA YÖNELİK SUNUM YAPILDI

MYK toplantısında ekonomik gelişmeler, asgari ücret ve emekli aylıkları da gündeme geldi. 

CHP Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile Ticaret Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Türkiye'nin ekonomik tablosu ve CHP'nin ekonomi turlarına ilişkin bir sunum yaptı. Parti kurmayları, bu sunumu "Memleketin sorunlarına çözüm üretecek ekonomik program hazırlığı" olarak değerlendirdi.

"SÜREKLİ KONUŞULUYOR, ORTADA BİR ŞEY YOK"

CHP'li kurmaylar, parti içinde yönetime muhalif milletvekillerinin bildiri yayınlayacağı iddialarını ise, "Sürekli konuşuluyor, ortada bir şey yok. Bu sadece sanki CHP içerisinde sorun varmış gibi algı yaratanların çabası. Mesele sadece bir bildiri yazılıp yazılmaması değil, parti tabanına, anketlere bakmakta fayda var" şeklinde yorumladı.