Murat ÖZDEMİR/KORKUSUZ - İktidarın ekonomi politikaları, toplumu derin yoksulluğa itti. Ay sonunu getiremeyen vatandaş kredi kartına yöneldi. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezinin bireysel kredi ve kredi kartı borçlarına ilişkin Temmuz 2025 verileri, halkın borç gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2025 yılı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre azaldı.

HERKES BORÇ SARMALINDA!

2025 yılı Temmuz ayında bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 129.035; aynı dönem için bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise 141.883 oldu. 2025 yılı Ocak-Temmuz döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı yüzde 26 artarak 1 milyon 342 bin kişi oldu. Risk Merkezi verilerine göre, Temmuz 2025 itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıla göre yüzde 152 artış ile 224 milyar TL oldu.

 “HAZİNE BU YILIN BORÇ LİMİTİNİ ŞİMDİDEN AŞTI”

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Hazine'nin borçlanma performansına ilişkin açıklama yaptı. Genç, Hazine'nin 2025 Bütçe Kanunu'nda öngörülen 1 trilyon 935 milyar TL'lik borçlanma limitinin, yılın ilk 8 ayında 1 trilyon 965 milyar TL net borçlanmaya çıkarak aştığını söyledi. "Bu yalnızca bir muhasebe ayrıntısı değil, bütçe hakkının ihlalidir. Her gereksiz borçlanma, geleceğin vergisidir" dedi.