ANKA-CHP'li milletvekilleri, askeriye içinde son günlerde yaşanan tartışmaların ardından, geleneksel yeminlerini ettikleri ve "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sözlerini sarf ettikleri gerekçesiyle ihraç edilmeleri gündemde olan teğmenlere destek vermek amacıyla Meclis'e girdi.
Vekiller, Meclis'e girerken teğmenlerin yeminlerini etti. Arından teğmenlerin fotoğraflarıyla da fotoğraf çektirdi.
Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde teğmenler, yıllarca süren eğitimlerinin ardından yeminlerini ederek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan saygılarını sundular. Hep bir ağızdan, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" dediler.
Bazı kesimler ve AKP'liler tarafından hedef gösterilen teğmenlerin ihracı istendi. Bu ay sonuna kadar teğmenlerin soruşturma dosyasının, Yüksek Disiplin Kurulu'na gelmesi devam ediyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda da Milli Savunma Bakanlığı'nIn 2025 Bütçesi görüşülmeye başlandı.
HP milletvekilleri, teğmenlerin hedef gösterilmesi ve ihraç edilme tehdidine karşı protesto eylemi düzenledi. Vekiller, teğmenlerin yeminini okuyarak, TBMM Genel Kurulu'na girdi ve teğmenlerin fotoğraflarıyla Meclis’te poz verip fotoğraf çekildiler.
"LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE ANT İÇERİZ"
Teğmenlerin yıllardan beri ettiği yemin ise şöyle:
"Ant içeriz ki; Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk İstikbalinin evlatlarıyız! Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz! Ne mutlu Türküm diyene!”