Korkusuz

Satürn Kova burcunda: Geleceğin ayak sesleri

Satürn Kova burcunda: Geleceğin ayak sesleri
22 Mart 2020’de Karmanın lordu Satürn Kova burcuna geçecek ve 1 Temmuz’a kadar Kova burcu konularında bir fragman gösterecek. 1 Temmuz itibariyle tekrar Oğlak burcuna son bir dönüş yapmasının ardından, 17 Aralık 2020’ den, 7 Mart 2023’ e kadar Kova burcunda esaslı seyahatini gerçekleştirecek.

Satürn’ü fazlasıyla anlamak ve irdelemekte yarar var. Yıllar geçse de unutamadığınız imtihanlar, yaşadığınız o vurucu olayların hepsi ya da çoğunda parmağı vardır çünkü. Ağır ağır ilerler. Yavaş hareket ettiği için burç değiştirmesi hayatınızda köklü değişiklikler yaptırır.



Oğlak ve Kova burcunun yönetici gezegenidir ve buralarda güçlüdür. Aslan ve Yengeç burcunu sevmez. Koç burcundan hoşlanmaz. Doğum haritanızda hayatınızın hangi alanında bulunuyorsa orayı yapılandırmak, dönüştürmek ister. Eksikliklerinizi, sınavlarınızı anlatır. 7 tane halkası vardır ve halkaları buzlarla kaplıdır. Zodyak’taki döngüsünü 7.5 yılda tamamlar, her burçta ortalama 2.5 yıl kalır.

Mitolojideki adı Kronos’tur. Zamanı kontrol eder, disiplin ve ahlak kurallarını belirler. Hak etmeyenlere fena had bildirir. Şımarıklık sevmez. Ciddidir. Öğretir. Büyük öğretmendir. Sınavlar verir. Zorlar. Burnunuzdan getir. Sınavı geçersen de unutamayacağın ödüller verir. Babayı anlatır, otoriteyi, devleti temsil eder.

1991-1993 yıllarında doğanlar için bu döngü önemli bir zaman dilimini gösterecektir. İlk Satürn kavuşumunu yaşayacakları için Satürn sorumluluklar, sınavlarla olgunlaştırabilir, bazı dersler verebilir.

Öte yandan 1962- 1964 yılları arasında doğanlar için de ikinci Satürn döngüsü başlayacağından değişimler, yenilikler, bazı zorluklara göğüs germek durumunda kalmak kaçınılmaz olacaktır.

Kova burcu gelecektir. Kalabalıklarla birlikte yürümektir. Hedeflerdir. Değişimdir. İsyandır. Yeni icatlardır. Bağımsızlık için, insan hakları için mücadele etmektir. Devrimlerdir. Yenilikçidir. Bilim adamlarıdır. Gökyüzünü, toplumsal meseleleri anlatır.

Yönetimsel değişiklik, var olan sisteme başkaldırı getirir. Baskıyı yok etmek ister. Dayatılan kurallara boyun eğmez. Kutuplaşma yaratan her şeyi toz dumana döndürecektir.

Adaletin sorgulanacağı bir döneme yürüyoruz. Sosyal haklar ve özgürlük için tüm insanlık ayağa kalkabilir. Mitingler, terör eylemleri, protestolar, cinsel hakları ifade eden yürüyüşler, halk ve otorite arasında sıkıntılı olaylar meydana gelebilir. Ekip çalışmaları, sivil toplum kuruluşları atağa kalkacaktır. Özgürlük konusu hem kişisel hem toplumsal hayatımızda öne çıkacaktır.

Kova burcu bilgi, bilim ve teknolojidir. Teknolojik gelişmeler, internet ve sosyal medyada engellemeler, büyük teknoloji devlerinin rekabeti (Twitter, Facebook vb..) eğitimde çığır açacak yeniliklerle karşılaşabiliriz.  Sanatta orijinal fikirler, marjinal yaratıcılık, sağlıkta kalp-damar cerrahisiyle ilgili yenilikler, ayrıca kalp, dolaşım sistemi, tansiyon, baldırlarda oluşabilecek bazı rahatsızlıklar söz konusu olabilir.

Yeni bir gezegende yaşamla ilgili süreçler, astrolojinin daha da önem kazanması, havacılık sektöründe sıkıntılar, büyük hortumlar, hava muhalefetleri, kripto paraların hayatımıza girmesi, suikastler, Satürn Kova geçişinin önemli konuları arasında yer alıyor.

Güneş, Ay, Yükselen ve kişisel gezegenleri 0- 5 derece arasında Akrep, Boğa, Aslan ve Kova burçları olanlar bu geçişi önemli ölçüde deneyimleyebilirler. Satürn Kova yolculuğu hayatlarınızda yanlış giden ve sağlam olmayan ne varsa yıkacak ve yenisini inşa ettirecektir. Değişime direnmenin bir işe yaramayacağını gösterecektir. Kişisel aydınlanma için sıfırdan başlayarak geleceğe dönük bir serüven başlatacaktır.


“Su gibi olmalısın. Kırılmamak için bükül, düz olmak için eğril, dolmak için boşal, parçalan ki yenilen.” Lao Tzu

TÜRKİYE'Yİ NELER BEKLİYOR?


22 Mart’la başlayan Satürn Kova transiti Türkiye’nin 8. Evinde gerçekleşiyor. Finansal konular, iflaslar, bankacılık sistemi, vergi borçlarının yapılandırılması, faizlerle ilgili düzenlemeler, borsada yaşanabilecek sıkıntılar, artan dış borç, diğer ülkelerle yaptığımız ticari ilişkiler, cinayetler, yeraltı hareketleri, sağlık sektöründe yenilikler mercek altında olacaktır.

 

Komşularımızla sınır ötesi operasyonlar gündeme gelebilir.

Bambaşka bir döngüye giriyoruz. Zaman-bilgi-bilim-özgürlük çağı. Değişimin ayak sesleri başlıyor.

Bundan önceki Satürn Kova döngüsü 1962-1964 ve 1991-1993 yılları arasında yaşanmıştı. Dünyada ve Türkiye’de bu yıllar arasında döneme damga vurmuş olayları hatırlatmakta yarar görüyorum. Geçmişteki bu olaylar hafızamızı tazeleyecek ve yaşayacağımız potansiyel olaylara ışık tutacaktır.

Mutlu Pazarlar.

Tarihten kısa kısa...


25 Nisan 1962- Anayasa mahkemesi kuruldu.

3 Eylül 1962- İran’daki depremde 20.000 kişi öldü.

29 Mayıs 1963- Pakistan’da çıkan kasırgada 10.000 kişi öldü.

28 Ağustos 1963- Amerika’da 200 bin siyah ırk ayrımcılığına karşı büyük bir gösteri düzenledi.

22 Kasım 1963- Amerika Başkanı John F. Kennedy uğradığı suikast sonucu öldü.

16 Haziran 1964- Amerikalı siyah hakları önderi Martin Luther King Nobel barış ödülünü aldı.

5 Temmuz 1964- Darbe girişimi nedeniyle yargılanan Albay Talat Aydemir, idam edildi.

7 Ağustos 1964- Vietnam savaşı başladı.

3 Ocak 1991- Türkiye genelinde yüzbinlerce işçi 1 günlük işe gitmeme eylemi yaptı.

10 Ocak 1991- Amerika Irak’a hava akınları ve füze saldırısı başlattı.

1 Şubat 1991- Emekli Korgeneral Hulusi Sayın, Ankara’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldü.

12 Nisan 1991- Irak’ın Kuveyt’ten çekilmesinin ardından ateşkes antlaşmasının yürürlüğe girmesiyle Körfez Savaşı resmen sona erdi.

29 Nisan 1991- Bangladeş’te meydana gelen kasırga en az 138.000 kişinin ölümüne ve 10 milyon kişinin evsiz kalmasına neden oldu.

16 Haziran 1991- Başbakan Yıldırım Akbulut istifa etti. Cumhurbaşkanı Turgut Özal bir gün sonra hükümeti kurma görevini Mesut Yılmaz’a verdi.

24 Ağustos 1991- SSCB Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, Komünist Partisi’nin feshedilmesini istedi ve parti genel sekreterliğinden istifa etti. Aynı gün, Estonya, Letonya ve Ukrayna bağımsızlığını ilan etti. Sovyetler Birliğinin dağılma süreci başladı.

5 Eylül 1991- Nelson Mandela, Güney Afrika’da başkan seçildi.

13 Ekim 1991- Eski MİT müsteşarı emekli Orgeneral Adnan Ersöz öldürüldü.

5 Kasım 1991- Filipinler’de meydana gelen selde yaklaşık 7.000 kişi öldü.

12 Aralık 1991- Endonezya’daki depremde 1500 kişi öldü.

21 Aralık 1991- Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Moldova, Azerbaycan, Ermenistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Kırgızistan liderleri, bir araya gelerek Sovyetler Birliği’ne son verdiler ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nu kurduklarını açıkladılar.

1 Ocak 1992- Schengen Antlaşması yürürlüğe girdi.

15 Ocak 1992- Yugoslavya dağıldı.

4 Şubat 1992- Hugo Chávez, Venezuela Cumhurbaşkanı Carlos Andrés Pérez’e karşı, başarısızla sonuçlanan bir darbe girişiminde bulundu.

26 Şubat 1992- Azerbaycan’ın Hocalı kentine giren silahlı Ermeni gruplar, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu katliamlar gerçekleştirdi.

3 Mart 1992- Zonguldak Kozlu’da grizu faciası; 127 kişi öldü, 147 kişiden umut kesildi.

13 Mart 1992- Erzincan’da 6,8 şiddetindeki depremde 653 kişi öldü.

28 Eylül 1992- Avrupa Birliği kuruldu.

24 Ocak 1993- Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, otomobiline yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldürüldü.

5 Şubat 1993- ANAP İstanbul milletvekili Adnan Kahveci, eşi ve kızı, Bolu-Gerede yakınlarında geçirdikleri şüpheli bir trafik kazasında öldüler; Kahveci’nin oğlu, kazadan yaralı kurtuldu.

17 Şubat 1993 - Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in bulunduğu askeri uçak Ankara Güvercinlik alanından kalktıktan hemen sonra düştü. Eşref Bitlis ile beraberindeki 3 subay ve bir astsubay öldü.

17 Nisan 1993- Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal hayata gözlerini kapadı.

16 Mayıs 1993- DYP Genel Başkanı ve Başbakan Süleyman Demirel, 244 oyla Türkiye’nin dokuzuncu Cumhurbaşkanı oldu.

2 Temmuz 1993- Sivas’ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne katılan sanatçıların kaldığı Madımak Oteli dinci gruplarca kundaklandı. Asım Bezirci, Hasret Gültekin, Muhlis Akarsu, Nesimi Çimen, Metin Altıok ve Behçet Aysan gibi şair, yazar ve sanatçılarla birlikte 37 kişi yaşamını yitirdi, 43 kişi yaralandı. Aziz Nesin itfaiye merdiveniyle kurtarılabildi.

4 Kasım 1993- Emekli Binbaşı Ahmet Cem Ersever’in cesedi bulundu.

2 Aralık 1993- Kolombiyalı uyuşturucu imparatoru Pablo Escobar, Meddelin’de güvenlik güçlerince öldürüldü.