Korkusuz
Alper Mert

Hocam, nereye gidiyoruz

Yıllar önce Avrupa’da kaybettiğimizde kendimizi avutmak için, “Yenildik ama ezilmedik” derdik. O yıllardan tarih yazan Galatasaray markasına geçiş yaptık. Ülke olarak özgüvenimiz arttı. Yıllar geçtikçe Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hedefine bile inanmaya başladık. Ancak dün gece Real Madrid karşısında oynanan futbolu görünce ülke futbolu olarak başladığımız noktaya geri döndüğümüzü gördüm.

Sahadaki Galatasaray kesinlikle Fatih Terim’in tarih yazan takımı değildi. Galatasaray’ın bu kadar kötü bir Real Madrid’i bir daha bulma şansı yok. Ama sahada tarih yazma kabiliyeti olmayan bir futbolcu grubu olunca rakibin ne durumda olduğunun anlamı yok. Seri’yi kim getirdiyse yarın istifa etsin. Madrid’e golü Seri attırdı. Belhanda hem haftalardır devam eden vurdumduymaz tarzı ile mücadele edecek hem de taraftar tepki gösterince kızıp cevap verecek. Fatih Terim’in takımında olmayacak düzeyde bir otorite eksikliği var. Terim’in takımında olmaması gereken düzeyde düşük bir mücadele gücü var. Terim’in takımında olmaması gereken seviyede dağınık bir oyun düzeni var. Terim’in takımının Devler Ligi’nde 3 maçtır golü yok.

Bu ülke sınırları içinde, “Yenildik ama ezilmedik” edebiyatının yakışmayacağı tek takım olan Galatasaray nereye gidiyor hocam?