Kavurucu sıcakların etkili olduğu yurt genelinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden vatandaşları sevindiren bir açıklama geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre, hafta sonuna kadar Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği bu günlerde, gökyüzü genellikle az bulutlu ve açık olacak.
Ancak pazar gününden itibaren hava koşullarında önemli bir değişiklik yaşanacak. Marmara ve Doğu Karadeniz başta olmak üzere, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde yağışlı hava etkili olacak. Kuzeyden yurda giriş yapacak poyrazla birlikte sıcaklıklarda ciddi düşüş bekleniyor.
İSTANBUL’DA SICAKLIK 10 DERECE DÜŞECEK
Hafta ortasında 35 dereceyi gören İstanbul'da, pazar günü beklenen sağanak yağışlarla birlikte sıcaklıkların 25 dereceye kadar gerilemesi öngörülüyor. Özellikle gece saatlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.
BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:
İstanbul: 32°C – Parçalı, zamanla çok bulutlu. Pazar gecesi yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Ankara: 34°C – Az bulutlu ve açık.
İzmir: 38°C – Az bulutlu ve açık.
Adana: 35°C – Az bulutlu ve açık.
Trabzon: 25°C – Parçalı ve çok bulutlu. Pazar gecesi yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Erzurum: 31°C – Az bulutlu ve açık.
Diyarbakır: 42°C – Az bulutlu ve açık.
Gaziantep: 40°C – Az bulutlu ve açık.