ANKA- Sadaka gibi zamlarla açlığa mahkum edilen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde inşaata çalışmaya gidiyor. Emekli, “Böyle giderse biz ölene kadar çalışacağız” diyor.

AKP iktidarı, “Emekliyi enflasyona ezdirmedik” diyor ama sadaka gibi zamlar vatandaşı açlığa sürükledi. Temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan emekliler, geçinebilmek için emekli maaşının yanına bir gelir daha koymanın yollarını arıyor.

Osmaniye Kadirli’de, aylıkları yetmediği için bazı emekliler inşaatlarda çalışmak zorunda olduklarını ifade etti. 

Kalıpçılık yapan emekli Halil İbrahim Çıplak, “Maaş 23 bin 500 lira, üç tane çocuk var. Büyük ihtimalle ölene kadar çalışacağız” dedi. 

“BAŞKA İŞ VERMİYORLAR” 

Bir diğer inşaat işçisi Ali Yüksel de “Bir kilo çay olmuş 350 lira. Benim günlüğüm 2 paket çay bile etmiyor. Emeklinin hali mezara kadar gidecek” diye konuştu.

İnşaatta çalışan 75 yaşındaki bir başka emekli ise şunları söyledi: “Ustaların yanına geliyorum, bu yaşta çıraklık yapıyorum ustalara, harç yapıyorum, boru veriyorum. 75 yaşındayım. İş olsa çalışacağım. Başka iş de vermiyorlar, yaş geldi. Sabahın köründe 07.00’de geliyorum, akşam 18.00’de gidiyorum. Tekliyoruz yavaş yavaş ama yine de çalışıyorum Allah’a şükür. Ne yapalım ki geçim, boğaz her gün istiyor. Mecburuz.” Diğer bir emekli de, “Maaş yetmiyor, burada sıva işi yapıyorum. Yaş 60 olmuş halen devam. Zor, 40 derece sıcakta çalışmak da 60 yaşında zor” ifadelerini kullandı.