Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'un eşi Semra Kuytul, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Evimize polisler geldiler..” ifadelerini kullandı.

Furkan Vakfı da yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin evine operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Adana'nın Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi'nde bulunan Kuytul'un evinin çevresinde çevik kuvvet ve özel harekât polisleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Bölgeye giriş ve çıkışlar kontrol altına alınırken, ekiplerin ikametteki arama çalışmaları sürüyor.

ŞİRKETLERİNE EL KONULDU

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Furkan Vakfı'na yönelik operasyonun ayrıntılarını açıkladı.

Gürlek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden, kişiler üzerinde baskı kuran ve suçtan haksız kazanç elde eden yapılara karşı mücadelemizi hukuk içinde kararlılıkla sürdürüyoruz.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan ve Adana İl Emniyet Müdürlüğümüzle koordineli yürütülen soruşturmada, kamuoyunda “Kuytulcular” olarak bilinen yapılanmanın suç teşkil ettiği değerlendirilen faaliyetleri ve bu faaliyetlerden elde edildiği tespit edilen gelirler mercek altına alınmıştır.

Müşteki ve tanık beyanları, mali analizler, banka hareketleri, dijital materyaller ve diğer deliller doğrultusunda; suç örgütü kurma ve yönetme, örgüt üyeliği, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, nitelikli dolandırıcılık, resmî belgede sahtecilik ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçlarından 32 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Adana merkezli 6 ilde 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş; 5 şirket hakkında yönetim kayyımı atanmış, soruşturma kapsamında örgüt lehine faaliyet yürüttüğü tespit edilen 349 sosyal medya hesabı hakkında erişimin engellenmesi kararı verilmiştir.”

“HERHANGİ BİR DİNİ GRUBU HEDEF ALMIYOR”

“Özellikle vurgulamak isterim ki bu soruşturma herhangi bir dini grubu, inancı, düşünceyi veya hukuka uygun faaliyeti değil; dosyaya yansıyan somut suç eylemlerini, mağdur ve tanık beyanlarını, örgütsel baskı iddialarını ve mali delilleri konu almaktadır.

Soruşturmayı titizlikle yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığımıza; Adana İl Emniyet Müdürlüğümüze, Siber Güvenlik Başkanlığımıza ve görev alan tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum.

Suç örgütleri ve suçtan elde edilen gelirlerle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

OPERASYON ÖNCESİ “SIRA SANA DA GELECEK” PAYLAŞIMI

Furkan Vakfı'na yönelik operasyon, daha önce kamuoyunda “Kuytulcular” olarak bilinen yapının lideri Alparslan Kuytul ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Oktay Saral arasında yaşanan polemiği de yeniden gündeme getirdi.

Süleymancılar cemaatine yönelik operasyonun ardından Alparslan Kuytul'un destek mesajı paylaşması üzerine Saral, sosyal medya hesabından Kuytul'u hedef alan sert ifadeler kullanmıştı.

Saral, paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Din bezirgânı, bozguncu Kuytul! Rabbimiz buyuruyor ki: ‘Onlara: ‘Yeryüzünde fesat çıkarmayın’ denildiğinde, ‘Biz ancak ıslah edicileriz’ derler. Dikkat edin! Asıl bozguncular onlardır; fakat farkında değillerdir.’ Bugün kendisini ‘ıslah edici’ diye pazarlayanların, yarın milletin vicdanında nasıl anılacağını elbette zaman gösterecektir.

Dini, milleti ve mukaddes değerleri kendi yapılanmalarına kalkan edenler şunu asla unutmasın: FETÖ’nün akıbeti ortadadır. Alihan Kuriş ve avanelerinin bedbaht sonu da aşikârdır. Devletten büyük hiçbir güç yoktur. Kim devlete kafa tutarsa, karşısında milletin iradesini ve hukukun kudretini bulur. Senin de suyun yeterince ısındı Kuytul! Akıllanmamışsın, sıra sana da gelecek!”