ID İletişim’in kurucusu ve ortağı Ayşe Barım’ın, "Gezi Parkı eylemlerinin planlayıcılarından biri olduğu" iddiasıyla gözaltına alındığı soruşturma kapsamında, birçok tanınmış oyuncu ifadeye çağrıldı. Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Dolunay Soysert, Mehmet Günsur ve Rıza Kocaoğlu'nun ardından Ceyda Düvenci, Nejat İşler ve Nehir Erdoğan da İstanbul Adliyesi’nde "tanık" sıfatıyla ifade verdi.
Soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Barım’ın "Taksim’deki Gezi Parkı odaklı olaylara katıldığına" dair medyada çıkan haberlerin ardından başlatıldı. Oyuncuların ifadeleri, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından alındı.
NE OLMUŞTU?
Ayşe Barım hakkında, "Gezi Parkı odaklı olaylara iştirak ettiği" iddiasıyla soruşturma açılmış ve "Gezi Parkı olaylarının planlayıcılarından biri olduğu" gerekçesiyle, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.
Ayrıca, Barım’ın sektörde "tekelleşmeye neden olduğu" ve "kendisine karşı çıkan oyuncuları piyasadan uzaklaştırdığı" iddiaları üzerine de bir başka soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.