Cumhuriyetin kurucusunun izlerini silmek için hiçbir fırsatı kaçırmayan zihniyetlere bir Alman tokat gibi bir hareketle yanıt verdi. 

“Çok şey değiştirdi” Bir dönem Fenerbahçe’yi çalıştıran Almanya Milli Takımı’nın eski teknik direktörü Joachim Löw, Büyük Önder’e duyduğu saygıyı ve hayranlığı anlamlı bir hareketle gösterdi. 

Freiburg’da bir kitapçı açılışına katılan Löw, tarihçi Şükrü Hanioğlu’nun “Atatürk: Entelektüel Biyografi” adlı eserini satın aldı. 

Kitabı seçme nedeninin Ata’ya duyduğu büyük saygı olduğunu belirten teknik adam, “Bir dönem Türkiye’de yaşadım ve tarihlerine dair çok fazla şey öğrendim. Atatürk’ün fotoğrafı ölümünün üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen hala her evde ve ofiste asılı. O, çok şey değiştirdi. Türkiye’yi modern bir ülkeye dönüştürdü. Bu yüzden hikayesi ilgimi çekiyor” dedi.