Korkusuz

Arda Turan formülü

Arda Turan formülü
TAHKİM Kurulu, PFDK tarafından Medipol Başakşehirli futbolcu Arda Turan’a verilen 16 resmi müsabakadan men ve 39 bin TL para cezasını, 10 resmi müsabakadan men ve 39 bin TL para cezası olarak değiştirdi. Yani indirime gitti. Doların her geçen saniye yükseldiği ülkemizde herkes olayın sportif tarafını hesap ediyor ancak işin mali durumu daha vahim. İşte kalem kalem Arda Turan formülü:

(K) Kiralama bedeli: Arda’nın Başakşehir’e yıllık ‘4 milyon dolar artı bonus’ karşılığında imza attığında ABD Doları 3.7593 liraydı. Yani Arda o dönem yıllık 15 milyon liraya imza attı. (Bonuslar hariç, sadece kiralama bedeli)

(A) Aldığı ceza anındaki maliyet: Tahkim Kurulu cezayı açıkladığı anda ise dolar kuru 4.7742 liraydı. Bu da Arda’nın yıllık maliyetinin 18 milyon 800 bin liraya yükseldiğini gösteriyor.

(Z) Zorlasan 50 maç:
Başakşehir, geride kalan sezon boyunca 34’ü lig, 10’u Avrupa, 4’ü de Türkiye Kupası olmak üzere 48 maç yaptı. Bir maç eksik 2 maç fazla deyip aynısını hesaba alırsak bu sezonda da Başakşehir tahmini 48 maç yapacak. Yani Arda, zorlasan en fazla 50 maça çıkabilir.

(I) Istatistik: Arda’nın önümüzdeki sezonda sakatlık geçirmeyeceğini, hiç kart görmeyeceğini ve hiçbir karşılaşmayı ıska geçmeyeceğini düşünerek tüm maçlarda kadroya gireceğini varsayıp aldığı 10 maç cezayı da düşersek karşımıza 38 maçlık bir bilanço çıkıyor.

(K) Katalanlara giden para: Arda’nın yıllık (sadece Katalan ekibine ödenen para) maliyetini de bu rakama bölersek ortaya maç başına 494 bin 736 liralık bir maliyet çıkıyor. Tabii dolar yükselmeye devam etmezse...

Özetlemek gerekirse: K+A+Z+I+K= Arda Turan.

(Bu arada dolar maalesef yükselmeye devam ediyor)