CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda partisinin Cumhurbaşkanı adayı olan Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının 100. gününde Saraçhane’de miting düzenliyor. Mitingin bugün saat 20.30’da gerçekleştirileceği duyurulurken, Zafer Partisi’nden dikkat çeken bir adım geldi.
GENEL MERKEZDEN TEŞKİLATLARA YAZI GÖNDERİLDİ
Zafer Partisi Genel Merkezi, İstanbul il ve ilçe teşkilatlarına gönderdiği yazıda, parti mensuplarının CHP’nin düzenlediği mitinge katılmamaları yönünde talimat verdi. Yazıda şu ifadelere yer verildi:
“Bugün yapılacak CHP’nin Saraçhane’deki etkinliğine Zafer Partisi teşkilatlarından hiç kimse katılmayacaktır.”
ÜMİT ÖZDAĞ: PROVOKASYON İHTİMALİNE KARŞI ALINMIŞ BİR KARAR
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kararın gerekçesini gazeteci İpek Özbey’e açıkladı. Özdağ, mitinge neden katılmayacaklarını şu sözlerle ifade etti:
“Leman hadisesinden dolayı, İBDA-C'nin de ortaya çıkmasıyla birlikte olası provokasyona karşı benim talimatımla alınmış bir karardır. Zafer Partililerin olası bir provokasyonun figüranı olmasını istemediğim için bu kararı aldım.”