Firuze ŞENAVCI/KORKUSUZ - Devasa bütçesi, lüks otomobilleri, şatafatlı toplantıları ve yurt dışı gezileriyle tartışılan Diyanet İşleri Başkanlığı, Elazığ Harput’taki merkez için yemek ihalesi yaptı. Merkezdeki “Aday din görevlileri” için yapılan ihalede, yemeklere bir aylık 2 milyon 654 bin 75 TL ödendi. Günlük maliyet ise 88 bin 500 TL oldu.
İhale şartnamesine göre menüde haftada dört gün et, A sınıfı yemekler, en iyi kalite ve son sene mahsulü sebze, meyve ve bakliyatlar yer alacak. Adaylara, birbirinden lezzetli et yemekleri ikram edilecek. Şartnamede, etlerin renginden dokusuna, kemiğinden iliğine kadar tüm özellikleri tek tek sıralandı...
Özel siparişlerde ise Meksika yemeği fajita ile çiftlik kebabı istendi. Yemekler için bir aylık 2 milyon 654 bin 75 TL ödendi. Günlük yemek maliyeti ise yaklaşık 88 bin 500 TL oldu.
İşte Diyanet İşleri’nin istediği yemeklerin ayrıntısı:
ETLER: Butlar dolgun ve yuvarlak, antrikot dolgun olacak. Rengi açık pembe ve kırmızıya kadar olacak, kemik başları ışıltılı beyaz ve gri renkte, iliği koyu renkli olacak. Donmuş ve ithal malı etler kabul edilmeyecektir. Gövde eti 36 aylık ve daha küçük yaştaki sığır hayvanlarının tam veya yarım gövdesi olacak.
TAVUKLAR: İncik, göğüs ve but olarak alınacak. Yuvarlak bir görünüm vermeye yetecek kadar etli olacak.
YUMURTA VE YAĞLAR: Kabuğu temiz ekstra taze olacaktır. Sıvı yağlar berrak olacak.
TATLILAR: Baklava, lokma, irmik helvası, keşkül, sütlaç, aşureden oluşacak.