Firuze ŞENAVCI/KORKUSUZ - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 27 gündür tutuklu olduğu Silivri cezaevinden bombayı patlattı! Avrupa Yakası’nın en önemli su kaynaklarından Sazlıdere Barajı etrafında 24 bin konutluk inşaat başlatıldığını belirten İmamoğlu, “Barajın içme suyu kullanımını % 100’den % 0’a düşürüp bir de gizlemişler” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 19 Mart operasyonunda ‘yolsuzluk’ iddiasıyla tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, cezaevinden Kanal İstanbul projesini ifşa etti. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu, iktidarın kendisinin yokluğunu fırsat bilerek Kanal İstanbul projesi için konut inşaatına başladığını sosyal medya hesabından duyurdu.
Sazlıdere Barajı yanındaki inşaat çalışmalarına sert tepki gösteren Ekrem Başkan, “Yokluğumu fırsat bilip ‘Kanal İstanbul’ denen rant ve talan projesi uğruna Avrupa Yakası’nın en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı’nın etrafında 24 bin konutun inşaatını başlattılar. Bu kez alelacele TOKİ’yi devreye almışlar. Dozer ve iş makinelerini mutlak koruma alanının içine, suyun dibine kadar sokmuşlar” dedi.
İSKİ’NİN HABERİ YOK
İBB ve İSKİ’nin resmi uyarılarının dikkate alınmadığını vurgulayan İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Sazlıdere Barajı’nın içme suyu kullanım oranının yüzde 100’den yüzde 0’a düşürüldüğünü ve bu kararın İSKİ’ye dahi bildirilmeden kamuoyundan gizlendiğini de belirtti. İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bizim gözbebeğimiz İstanbulumuz’da feda edilecek bir tek damla su kaynağımız yok. Bu haksız, hukuksuz ve fırsatçı yaklaşımla mücadeleyi asla bırakmayacağız.
‘MİLLET SİZİ GÖNDERECEK’
Sizin iklim değişikliği ve çevre koruma konusunda zerre kadar samimiyetiniz olsaydı, İstanbul’un su kaynaklarına böylesine saldırmazdınız. Hukuka, ekonomiye, demokrasiye verdiğiniz zararın yanına çevreye, İstanbul’un su kaynaklarına verdiğiniz zararı ekliyorsunuz. Tüm dünyanın cebelleştiği, yeni yol ve yöntemler aradığı iklim krizine bir kriz de siz ekliyorsunuz. Hemen vazgeçin bu rant ve talan projesinden. Millet sizi zaten gönderecek bari gitmeden toprağa, suya, havaya daha fazla zarar vermeyin.”
‘DAR GELİRLİ İÇİN KONUT’
Öte yandan İmamoğlu’nun Kanal İstanbul projesi hakkında sözlerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) açıklama geldi. Sazlıdere Barajı’ndaki inşaat çalışması olduğunu doğrulayan DMM, “Bahse konu konut projesi, iddia edildiği gibi lüks konutlara yönelik değildir. Aksine Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul Arnavutköy Sazlıbosna’da TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olabilmesi için başlatılmıştır. Konut projesinin, Kanal İstanbul projesiyle de hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” denildi.