Aydın’ın Nazilli ilçesinde asılan pankartlarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında CHP Nazilli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Koç ile ilçe yönetiminde yer aldığı öğrenilen 4 kişi gözaltına alındı.
Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan çalışmaların ardından CHP Nazilli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Koç’un yanı sıra Y.Ç., A.Ö. ve E.İ. isimli kişiler “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “kamu görevlisine hakaret” iddialarıyla gözaltına alınarak emniyete götürüldü.
Emniyette ifadeleri alınan dört kişinin işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilmelerinin beklendiği öğrenildi.
CHP GENÇLİK KOLLARINDAN TEPKİ
Yaşanan gelişmelerin ardından CHP Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı Ufuk Gündoğdu bir basın açıklaması yaptı. Gündoğdu, sürecin kamuoyu tarafından yakından takip edilmesi gerektiğini belirterek Nazilli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Koç ve yönetim kurulu üyelerinin yanında olduklarını ifade etti.
"HİÇBİR BASKI BİZ GENÇLERİ İNANDIĞIMIZ YOLDAN DÖNDÜREMEZ"
Gündoğdu açıklamasında, eleştiri ve ifade özgürlüğünün demokratik toplumların temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Hukuk birimlerimiz süreci titizlikle takip etmektedir. Bağımsız yargı organlarının hukukun üstünlüğü çerçevesinde görevlerini yerine getireceğine ve adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Hiçbir baskı biz gençleri inandığımız yoldan döndüremez. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu partimize ve değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

“PANKARTLARDA HAKARET YOK”
CHP Nazilli İlçe Başkanı Sema Aslıhan Ökmen ise hem ilçe başkanı hem avukat hem de gözaltına alınan Mustafa Kemal Koç’un avukatı olarak konuştuğunu belirtti. Ökmen, söz konusu pankartlarda hakaret içeriği bulunmadığını savunarak pankartlarda yer alan ifadelerin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun daha önce yaptığı açıklamalardan alındığını söyledi.
Pankartların siyasi bir görevin gereği olarak halka bilgi vermek amacıyla asıldığını belirten Ökmen, şu ifadeleri kullandı:
“Burada mala zarar verme yoktur, Cumhurbaşkanına hakaret yoktur, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret yoktur. Buna rağmen bugün hem yönetim kurulu üyeleri hem de gençlik kolları başkanımız gözaltına alınmıştır. Şu anda nezarette tutuluyorlar ve yarın savcılık ifadesine çıkacaklar. Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılacaklarına inanıyoruz.”
“NEYİ ŞİKAYET ETMİŞ?”
Bir basın mensubunun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da şikayetçi olduğu yönündeki iddiaları sorması üzerine Ökmen, söz konusu suçların resen soruşturulan suçlar olduğunu söyledi.
Ökmen bu konuda şu ifadeleri kullandı:
“Özlem Hanım burada kendi söylemlerini mi şikayet etmiş, kendi fotoğrafını mı şikayet etmiş, neyi şikayet etmiş? Bunu biz de merak ediyoruz.”