Korkusuz

Sümeyye’nin başarısı

Sümeyye’nin başarısı
ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu, 14 yaşındaki Sümeyye Boyacı, İrlanda Cumhuriyeti’nin başkenti Dublin’de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda kadınlar 50 metre sırtüstünde altın madalyanın sahibi oldu.

45.21’lik derecesiyle Avrupa şampiyonu olan Sümeyye Mayıs ayında da Brezilya’da düzenlenen ‘Open Water Swimming World Championships’ yüzme şampiyonasında dünya şampiyonu olmuştu. 50 metre sırtüstü stilde altın madalya kazanan Sümeyye, bir kez daha gururumuz oldu.

Sümeyye’nin doğuştan iki kolu yok. Sümeyye hobi olarak başladığı her uğraşını başarıyla taçlandırıyor. Mesela ebru sanatında da en az yüzücülüğü kadar başarılı olan Sümeyye’nin açtığı sergisi bile var. Yani sadece sporcu değil aynı zamanda bir ebru sanatçısı.

Bitmedi. Sümeyye Boyacı, mutfakta da bir hayli başarılı. Hobi olarak yapıyorum diyor ama bir çok aşçıya taş çıkartacak yemekler yapıyor.

Sümeyye Boyacı, sadece yüzüp ebru sergisi açıp yemek yapmıyor. Resim de yapıyor. Kısacası hayat dolu, herkese örnek olması gereken bir sosyal kişiliğe sahip.