Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Ocak ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.
ENAG Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Ocak ayında %8,22 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise %81,01 olarak gerçekleşti.
ENAG verilerine göre, ocak ayında alt gruplar arasında en yüksek enflasyon %20,06 ile "giyim ve ayakkabı" grubunda görüldü. Bunu %16,73 ile "eğlence ve kültür", %14,44 ile "ev eşyası" grubu takip etti.
Aralık ayında ise ENAG, enflasyonun aylık bazda %2,34 arttığını, yıllık enflasyonun ise %83,40 olarak gerçekleştiğini açıkladı.
Öte yandan, İstanbul Ticaret Odası (İTO), 30 yıl sonra güncellediği yeni fiyat endeksi ile yaptığı ilk ölçümün sonuçlarını paylaştı. Buna göre, ocak ayında enflasyon %5,16 olarak hesaplanırken, 12 aylık enflasyon %48,40'a geriledi.
Şimdi ise gözler, TÜİK tarafından açıklanacak olan resmi enflasyon verilerine çevrildi.
TÜİK, 2025 yılının ilk resmi enflasyon rakamlarını saat 10:00'da açıklayacak! Merkez Bankası'nın tahminlerine göre, yıl sonunda enflasyonun yüzde 21'e gerilemesi bekleniyor.