Korkusuz

'Soğumak' isteyenler

'Soğumak' isteyenler
Saldırganlığıyla ünlü futbolcumuz Arda Turan, bu kez son maçındaki tehditleri ile gündeme oturdu.

Sivas maçında, yardımcı hakemi iten, orta hakemin de üzeriye yürüyüp "Hepinizi öldürmek lazım... Şerefsizler..." diye bağıran Arda'ya, 'saldırısı' nedeniyle 10 maç, 'hakareti' nedeniyle 3 maç, tehdidi nedeniyle 3 maç olmak üzere PFDK tarafından toplamda 16 maçtan men cezası verildi.

Karar, spor kamuoyunu yine ortadan ikiye böldü. Kimisi "Çok ağır bir ceza" diyor kimisi de "Hak etti. Ancak Tahkim'den döner" görüşünü savunuyor.

Arda'nın önümüzdeki sezon futbol hayatına ancak yurt dışında devam edebileceği yorumları da dillendiriliyor.

Rezalete ilişkin, daha önce hakemlerin boğazını sıkan bir futbolcuyu örnek gösteren Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ise "Sadece Arda Turan olduğu için 16 maç ceza olmaz. Böyle olursa birçok oyuncuyu futboldan soğuturuz, yöneticileri de futboldan soğuturuz.
Arda Turan'a 6-8 maç cezası verilmesi lazımdı. Küfür de aynı şey, "Sizi öldürmek lazım" demek de aynı şey, kabul edilemez. İkisinin cezası da 6-8 maçtır" iddiasında.

Yani Başkan'a göre, ölüm tehdidi ile küfür aynı kefede. Yine Başkan'a göre Arda'nın cezası yarıya inmezse futbolcular ve yöneticiler futboldan soğurlar...

Arda'ya verilen bu ceza inse de çıksa da aylar boyunca tartışılmaya devam edecek. Futbolcusunu yöneticisini bilmem ama kendi adıma Başkan'ın tarif ettiği istikamette futboldan artık 'soğumak' istiyorum.