Firuze ŞENAVCI/KORKUSUZ - imamoğlu’nun bir oteldeki görüşmesinde taşınan bavullarla ilgili yalan ve iftiralar, basın açıklamasıyla çürütülmüştü. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, bavulları açarak içindeki sinyal kesici jammer cihazlarını tüm Türkiye’ye gösterdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, geçmişte yaşanan bavul skandallarını hatırlattı. “Siz ‘bavulu’ çok iyi bilirsiniz!” diyen Başarır, “İlk seçimde bavullarınızı toplayıp tarihi bir farkla gideceksiniz!” ifadesini kullandı.
İBB’NİN SİNYAL KESİCİ BAVULU
İktidara yakın medya, soldaki fotoğrafı paylaşıp ‘para taşıdılar’ algısı yarattı. Ancak bavulun içinden sinyal kesici çıktı.
AKP’NİN SAHTE BELGE BAVULU
AKP, 3 bavul dolusu sahte belgeyle 31 Mart 2019 seçimini iptal ettirdi. Ama İmamoğlu İstanbul’u daha büyük farkla kazandı.
FETÖ’NÜN BALYOZ BAVULU
FETÖ’cü Mehmet Baransu’nun bavulla savcıya getirdiği sahte belgelerle Atatürkçü subaylara Balyoz kumpası kurulmuştu.