Asgari ücret komisyonu yarın ikinci kez toplanacak. Ancak halk umutsuz. Yapılan bir araştırmada 4 bin 539 kişiye “Asgari ücret beklentiniz nedir?” diye soruldu. Yüzde 40’ı “Yüzde 25 ila 50 arasında zam” yanıtını verdi.

AKP’nin iyi bir zam yapacağına inanmayan vatandaşlar, asgari ücretin en fazla 25 bin lira olacağını düşünüyor. Yüzde 75 zamla 30 bin lira bekleyenlerin oranı ise yüzde 36,6 çıktı. Beklentisi en düşük olan kesim gençler!.

Emekli bastonu çekti

Emekliler, maruz bırakıldıkları ekonomik koşuları protesto etmek için bastonlarıyla Ankara’da alanlara indi. ‘İnsanca yaşam hakkımızı alacağız’ yazılı pankartı taşıyan emekliler adına açıklama yapan Halkevleri Emekli Hakları Meclisi Üyesi Abdullah Aydın, bastonunu havaya kaldırarak, “Dondurucu soğukta emekliye reva görülen ücrete isyan ediyoruz. Elimde baston buradayım çünkü geçinemiyoruz,  beslenemiyoruz” dedi.