İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın AHBAP (Anadolu Halk ve Barış Platformu) Derneği'ne ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah, dernek başkanı ünlü şarkıcı Haluk Levent hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı. Levent, Mali Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Haluk Levent, haziran ayında karşılıksız çek düzenlediği iddiasıyla yargılandığı davada yaklaşık 70 milyon lira adli para cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme ayrıca Levent hakkında çek düzenleme ve yeni çek hesabı açma yasağına hükmetmişti.
Kararın ardından açıklama yapan Levent, söz konusu çeklere ilişkin ödemelerin taksitlendirildiğini ve herhangi bir mağduriyetin bulunmadığını ifade etmişti.
Ahbap Derneğinin bugüne kadar yedi kez denetlendiğini açıklayan Levent, derneğin Türkiye'de en fazla denetlenen sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını belirtmiş, devam eden projelerin tamamlanmasının ardından Ahbap Genel Başkanlığı görevini bırakacağını açıklamıştı.