Figen ÖZTÜRK /KORKUSUZ - Dokuz güne çıkarılan bayram tatilinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollar, Ramazan Bayramı Bayramı nedeniyle 4 gün süresince ücretsiz oldu.

Bu uygulama özel sektörün Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile yaptığı Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çanakkale Köprüsü ve Avrasya Tünelini ve bazı otoyolları ise kapsamıyor. Yandaş müteahhitler 9 günlük tatilde araç geçse de geçmese de 1.5 milyar lira garanti ücreti alacağı belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz; Osmangazi, Çanakkale ve Yavuz Sultan Selim köprüleriyle ve Avrasya Tüneli’nde, 9 günlük tatil süresince 1.5 milyar liralık ödeme garantisi olduğunu ifade etti.