Türkiye’yi yeni ve büyük bir tehlike bekliyor!
Doğurganlık oranı hızla düşüyor, genç nüfus tehlikeli şekilde azalıyor, yaşlanan nüfus ise artıyor.
Genç nüfustaki boşluğu, bol bol çocuk yapan sığınmacılar dolduruyor!
Türkiye’de doğum oranının, tüm yurtta yüzde 1.51’e, büyük kentlerde yüzde 1.21’e kadar düşmesi bir alarm niteliğindedir, beka sorunudur!
Ülkemizde vergilere ve yaşam için gereken tüm hayati ürünlere gelen zamlar o kadar arttı ki, insanlar artık evlenmeye korkar hale geldi.
Son on yılda evlenmeler yüzde 12 oranında azalırken, boşanmalar yüzde 120 arttı.
Diyelim ki, gençler gözlerini karartıp evlendiler, Sayın Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi 3 çocuk yaptılar...
Nasıl bakacaklar o çocuklara? Nasıl büyütecek, nasıl okutacaklar? 22 bin 100 liralık asgari ücretle nasıl olacak bu? Kirada yaşayan böyle bir ailenin geçinebilmesi için en az 4 buçuk asgari ücret (99 bin 450 lira) kazanması lâzım!
2024 “Emekliler Yılı” ilan edilmiş ama milyonlarca emekli perişan olmuştu. İktidar şimdi 2025’i de “Aile Yılı” ilan etti ama slogan karın doyurmuyor ki!
Dileriz aileler, emekliler gibi derin bir hüsrana uğramazlar!