YENİ Parti lideri Özgür Özel, manipülatif hisseden 2.17 milyar lira kazanan eski bakan Fatma Betül Kaya ve foncuları denetleyecek ekibin AKP’lilerden oluşmasına tepki gösterdi...

YENİ Parti’nin 91 milletvekili, TBMM 28’inci Dönem Beşinci Yasama Yılı’na hazırlık için dün parti merkezinde bir araya geldi. YENİ Parti lideri Özgür Özel de fon krizine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Özel, iktidar partisinin içinde yer aldığı bir süreçle vatandaşın birikimlerine çöküldüğünü söyledi. AKP’li Fatma Betül Kaya örneğini hatırlatarak, “Bu isim buzdağının sadece görünen yüzüdür. Kabinenin diğer üyeleri gibi, diğer üst düzey AKP’liler gibi becerikli olmadığı için Fatma Hanım doğrudan kendi ve eşinin ismiyle işlem yapmıştır ve ilk bakıldığında listede göze çarpmıştır. İşlemlerini çantacılara yaptıran maharetli isimlerden değildir. Bu yüzden doğrudan ismi listede görünen birisidir” dedi. 

"HEPSİ ERDOĞAN'IN EKİBİ"

Özgür Özel, fon krizi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yüklendi.

Soruşturmada adı geçen isimleri ve görevlerini sıralayıp, “Hepsi Erdoğan’ın ekibi. Tamamının atamasının altında aynı mürekkep, aynı imza var: Recep Tayyip Erdoğan”dedi.

Özel, milletvekilleriyle TBMM 28’inci Dönem Beşinci Yasama Yılı’na hazırlık toplantısının ardından “Yarın (bugün) Meclis’te yerimizi alacağız, oturuma katılacağız” dedi.

ÖZEL O İSİMLERİ BÖYLE AÇIKLADI:

-EMRE ALKİN: Tera’nın tutuklu üyesi. Cumhurbaşkanlığı Akademik İ.K üyesi. Atamasının altında Erdoğan’ın imzası var. 

-KEREM ALKİN: Tera Y.K üyesi. Türkiye’nin OECD B.Elçiliğine Erdoğan tarafından atanmıştı. 

-ERKAN KİLİMCİ: Eski MB Başkan Yardımcısı. Atamasını Erdoğan yaptı. 200 liranın üzerinde imzası var. 

-FECİR ALPTEKİN: TERA Y.K Üyesi. C.Başkanı Danışmanı. C.Başkanı Kültür Politikaları üyesi. 

-ABDÜLKADİR ÖZKAN: Başbakanlık Başdanışmanı. Diyanet ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda basın müşaviri. 

-ERDIN ÖZEL: TERA Y.K başkanı. AKP Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı. 

-SERDAR TURHAN: Pusula’nın tutuklu yöneticisi. Eski AKP Gençlik Kolları Başkanı. 

-MUHAMMET YARIZ: Pusula’da yönetici ve tutuklu. Eski AKP İstanbul Gençlik Kolları YK. üyesi.

- ÖZDEMİR ATASEVEN: Özata sahibi. AKP Tuzla İlçe Başkan Yardımcısı

“BU KARA DÜZENDE KİMSE GÜVENDE DEĞİL” 

Özel, yaşanan fon krizine ilişkin “AKP’nin kurduğu kara düzende kimse güvende değil” dedi. Fabrikada ölen işçiler, Çorlu tren katliamı, Yenidoğan çetesi ve okullardaki cinayetler başta olmak üzere, yaşanan olayların sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi. 

“Milletin seçtikleri de bu kara düzende hapistedir” diye ekleyen Özel, “Kayyumlar, yasaklar, baskılar bu kara düzenin esasıdır. Tweet atanlar, gazeteciler, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri, avukatlar bu kara düzende tutuklanmakta, sosyal medya hesapları kapanmaktadır. Şimdi fon vurgunuyla 2 milyon insanın birikimleri çalınmıştır” ifadesini kullandı.