Manisa’da oturduğu site havuzunun makine dairesindeki arızayı gidermeye çalışırken elektrik akımına kapılan ve kalbi 50 dakika sonra çalıştırılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in sağlık durumuna ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı.
ECMO DESTEĞİNE İYİ YANIT VERDİ
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde açıklama yapan Prof. Dr. İsmet Topçu, Zeyrek’in ECMO tedavisine olumlu yanıt verdiğini belirtti. Topçu, “Dün gece itibariyle Ferdi Başkanımız acil servisimize getirildi. Evinde bulunan havuzun yanında elektrik çarpması nedeniyle 112 ekibi tarafından 20-25 dakika sonrası hastanemize getirildi” dedi.
Topçu, hastaneye getirildiği andan itibaren canlandırma işlemlerinin sürdüğünü ifade ederek, “Israrlı ve düzenli işlem sonrasında 50. dakikada yanıt aldık. Kalp ritminde dönüş sağlandı. Dönüş kaliteli dönüştü. Kendisini vakit kaybetmeden yoğun bakıma aldık. Yoğun bakım sırasında ilaçlarla destekler devam etti. Entübeydi zaten tedavisi devam etti. Daha ileri bir tedavi yöntemi olan ECMO yöntemi uygulanmaya karar verildi” ifadelerini kullandı.
İzmir Şehir Hastanesi’nden eksik malzemelerin temin edilmesinin ardından sabaha karşı 05.30 civarında ECMO tedavisine başlandığını belirten Prof. Dr. Topçu, “ECMO’dan sevindirici bir şekilde iyi yanıt alındı. Canlandırma süreç boyunca değişik organlarda hasarlar olabiliyor. Bunlardan bir tanesi böbrek. İdrar çıkışlarının yeterli olmaması nedeniyle diyaliz sistemi kuruldu. İdrar çıkışlarında da iyileşme olduğu görüldü. Yoğun bakım tedavileri olması gerektiği gibi devam ediyor” dedi.
ÖZGÜR ÖZEL: “YAŞAMAKTA OLDUĞUMUZ MUCİZENİN SEBEBİ O”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’daki yoğun bekleyişe dikkat çekerek, “Manisa’da herkes Ferdi Başkanın sağlık durumunu takip ediyor. Sizler de izlediniz on binlerce kişi hastanede bekledi. Manisa’nın bir evladı, kendisine oy vermeyenin bile üzüntü beyan ettiği, herkesle barışık, çok dua almış, yaşamakta olduğumuz mucizenin bence en önemli sebebi de o. Duaları kimse eksik etmesin” diye konuştu.
“HER GEÇEN SAAT DAHA İYİ HABER ALIYORUZ”
Özel, Zeyrek’in çocukluğundan beri Manisa’nın tanıdığı ve sevdiği biri olduğunu vurgulayarak, “Çok dirençli, kararlıdır. Kolay kolay bir işin peşini bırakmaz. Ferdi’nin tedaviye verdiği reaksiyon, Ferdi’nin reaksiyon biçimleriyle uyumlu. O yüzden iyi olacak. Arayan soran herkese teşekkür ederiz. Zor günü hep beraber atlatacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.