Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Aydın 8. Olağan İl Kongresi öncesinde vatandaşlarla buluştu. Erdoğan, konuşmasının ardından yanına gelen tekvandocu çocuklarla bir araya geldi. 

ERDOĞAN'IN ELİNİ ÖPTÜ, 200 TL'LİK HARÇLIĞI KAPTI

Çocukların elini öpme isteğini karşılıksız bırakmayan Erdoğan, elini öpen her çocuğa 200 lira harçlık verdi.

Ancak bu sırada ilginç bir olay yaşandı. 2006 Türkiye Güzellik Kraliçesi seçilen ve AKP Aydın Milletvekili olan Seda Sarıbaş, çocukların bulunduğu sıranın sonuna geçerek Erdoğan'ı selamladı. Sarıbaş, Cumhurbaşkanı’nın elini öptü. Erdoğan, bu jest karşısında milletvekili Sarıbaş’a da 200 Türk Lirası harçlık verdi.

CHP'Lİ BÜLBÜL'DEN SERT TEPKİ GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AKP Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş’a harçlık olarak 200 TL vermesine CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’den sert tepki geldi. Bülbül, bu görüntüleri sosyal medyada paylaşarak ekonomik durumun vahametini gözler önüne seren bir açıklama yaptı.

"200 TL'lik banknot ile 2009'da ve bugün ne alınabiliyor?" diye soran Bülbül, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’de halen kullanımdaki en yüksek banknot olan 200 TL, 1 Ocak 2009’da kullanılmaya başlandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Seda Sarıbaş’a harçlık olarak verdiği 200 TL’lik banknot ile 2009’da ve bugün ne alınabiliyor?"

"2009'DA 200 TL 132 DOLARDI"

"1 Ocak 2009’da 200 TL, 132 dolar yaparken bugün yalnızca 5.65 dolar ediyor. 2009’da 200 TL, 95 euro ederken bugün sadece 5.51 euroya denk geliyor. 200 TL ile 2009’da 5 gram altın alınabilirken bugün ancak 0.06 gram altın alınabiliyor.

"1 Ocak 2009’da kilogramı 16,3 TL olan dana etiyle 200 TL’ye 12.2 kg et alınabilirken bugün yalnızca 350 gram alınabiliyor. Tavuk eti ise 2009’da kilogramı 5,3 TL iken 200 TL ile 37.7 kg tavuk eti alınabiliyordu. Bugün ise sadece 700 gram alınabiliyor.

"BİR KAHVEYİ BİLE ZOR ALIR"

Bülbül, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Doları, Euroyu, altını, eti, tavuğu bir kenara bırakalım. Seda Hanım bu 200 TL ile bir kahveyi bile zor alır. AKP’nin liyakatsiz kadroları ve iş bilmezliğinin Türkiye’yi sürüklediği ekonomik kriz işte budur!"