Diyarbakır'ın 'Soğuk Baklava'sının tadı damakta kalıyor
İZMİR'de 13'üncü kez kapılarını açan Travel Turkey İzmir Fuarı'nda, Diyarbakır standında tanıtılan yöreye özgü tatlılar ilgi gördü. Son yıllarda ünlenen şerbet yerine süt kullanılan 'Soğuk Baklava' ise lezzetini, tadanların damağında bıraktı.


Tadı damaklarda kalan baklavanın yanında, cevizli, fıstıklı, kaymaklı, sütlü ve çikolatalı burma kadayıf da ilgi gördü. Cevizli soğuk baklavanın kilosu 70, fıstıklınınki ise 80 liradan satılırken, cevizli burma kadayıf 60, fıstıklı ise 80 liradan satıldı.

Tatlı firmasında çalışan Cihan Karhan, "Biz İstanbul fuarında soğuk baklavayı tanıtmıştık, buraya da getirdik. İnsanların ilgisini çekiyor, onlara çok farklı geliyor. Tadını da çok beğeniyorlar. Bir yiyen, bir daha yemek istiyor. Burma kadayıfımızın ise geçen sene patentini aldık. Kadayıf dediğiniz zaman zaten Diyarbakır akıllara geliyor. Şu an stantta ustamız yapıyor. Burma kadayıfların içini doldurup sarıyor, burada pişiriyoruz" diye konuştu.