Almanya'nın Baltık Denizi kıyısındaki Rostock kentinde ilginç bir karar alındı. Kentin ünlü çıplaklar plajında, kıyafetle gelen ziyaretçilerin rahatsızlık yaratması üzerine mayo giymek yasaklandı.

Almanya'nın Baltık Denizi kıyısındaki Rostock kentinde, çıplaklar plajında yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Çıplaklar plajına kıyafetle gelen ziyaretçilerin rahatsızlık yarattığı gerekçesiyle, artık mayo giymek yasaklandı.

Geçtiğimiz hafta alınan kararla, çıplaklık kuralına uymayan ziyaretçilerin görevliler tarafından plajdan uzaklaştırılmasına izin verildi. Rostock Turizm yetkilisi Moritz Naumann, bu kararın, kıyafetli ziyaretçilerin varlığından rahatsızlık duyan naturistlerden gelen yoğun şikayetler üzerine alındığını belirtti. Ancak, kıyafetli kişilerin yalnızca gerginlik yaratmaları halinde plajdan çıkarılacağını da ekledi.

Naturist kültürün giderek azaldığını vurgulayan Naumann, bu nedenle Rostock’taki resmi çıplaklar plajı sayısının 37’den 27’ye düşürüldüğünü söyledi. Kentin 15 kilometrelik sahil şeridi, nüdist, karma kullanım ve kıyafet zorunlu plajlar olarak dikkatlice bölünmüş durumda.

Ancak artık çıplaklar plajına gelenler için net bir kural geçerli: "Ya soyunun ya da ayrılın!"