Korkusuz
Gökmen Özdenak

Beceriksizler ordusu sahada

Galatasaray, tarihi fark yapacağı maçta savrukluktan puan kaybetti. Bu takımda ‘Neden şans bulamıyor’ denilen Emre Akbaba ilk yarıda 3 net pozisyonu harcadı. Donk ve Marcao gözlerini kapatarak topa çıkıyor. Denir ya ‘Hoca ne yapsın’ diye, gerçekten öyle bir maçtı.

Milli takım arasının Galatasaray’a iyi geleceğini düşünmüştüm. Elbette eksikler çok fazla. Ama sahadaki takım da bu karşılaşmayı çok rahatlıkla kazanması gereken oyunculardan oluşuyor. Buna karşın maçın bütününe baktığımızda çok pas var ama sonuç yok. Önceki haftalarda topun hücum hattına aktarılmasındaki sorunlara değinmiştik. Ancak dün bu sorun da yoktu. Ama zannedersiniz ki Mbaye Diagne yılda milyonları almıyor da hatırla sahada. Bir zahmet penaltıyı gole çevirdi.

Samet Hoca’nın gelişinin ardından Kayserispor’un aşama kaydedeceğine inanıyorum. Ligi en iyi tanıyan, tecrübesiyle başına geçtiği takıma çok şey katacak bir hoca. Dün takımına düzgün top oynattı. Yasir ve Lung’un sakatlanmasına karşın istediği puanı aldı. Galatasaray’da utanmaz oyuncu çok ama bunları utanmaz hale getiren de Fatih Terim. Bu kadar beceriksizi bir araya getirmek de başarı. Dün Kayseri’nin yerinde başka bir takım olsa Galatasaray evinde tarihi fark yerdi. Çekirge misali zıplayıp duruyorlar ancak bakalım hangi maçta gerçekler gün yüzüne çıkacak?