AKP'nin 23 Şubat'ta gerçekleştireceği büyük kongre öncesinde parti yönetimi ve kabinede önemli değişiklikler yapılacağına dair kulislerde yoğun bir beklenti hakim. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede 4 bakanı değiştireceğini iddia etti. Bu gelişme, partinin içindeki dengelerin değişebileceği yönündeki spekülasyonları artırırken, Eski Milletvekili Şamil Tayyar ise görevini koruyacağı kesin gözüyle bakılan bir bakanın ismini paylaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıkça dile getirdiği "değişim" mesajı, Ankara kulislerinde kabine revizyonu beklentilerini körüklemiş durumda. Atik’in aktardığına göre, kabine ve parti yönetiminde köklü değişikliklerin yapılabileceği ve bu sürecin 23 Şubat’taki AKP Büyük Kongresi öncesinde gerçekleşebileceği konuşuluyor.
Yerel seçimlerin ardından özellikle 20 ilde değişim talepleri dile getirilse de, şu ana kadar mevcut yöneticiler görevlerinde kalmıştı. Ancak kabineyle ilgili beklentilerin arttığını belirten Atik, önümüzdeki 15 gün içinde bazı isimlerin değişebileceğine dikkat çekti. Parti içinden görüşülen bir genel başkan yardımcısı da, "Biraz daha sabredin, sadece 15 gün kaldı" şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar, AKP içindeki hareketliliğin artacağına işaret ediyor.
HANGİ BAKANLAR GİDEBİLİR?
Kabine değişikliğiyle ilgili kulislerde konuşulan isimler arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Kartalkaya’daki yangın faciası sonrası eleştirilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yer alıyor. Bu isimlerin görevden alınabileceği öne sürülüyor. Ayrıca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un durumunun belirsiz olduğu da kulislerde konuşuluyor.
'YENİ GÖREVLENDİRMELER OLABİLİR'
Fatih Atik, AKP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Fatih Şahin, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir gibi isimlerin farklı görevlerde değerlendirilebileceğini de aktardı.
'BAKAN ŞİMŞEK'İN YERİ GARANTİ'
Eski AKP milletvekili ve gazeteci Şamil Tayyar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yerinin garanti olduğunu belirtti. Tayyar, "Kuşkusuz hepsi gidecek şeklinde söylemiyorum. Ama yerinden oynatıldığında ortalığın karışacağı tek bakan Mehmet Şimşek" dedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ise başarılı bir performans sergilediğini belirterek, kabine dışında kalmayacağı ancak değişimin olabileceği ifade etti.