Pazartesi gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin büyük bir kısmında Sibirya kökenli soğuk hava dalgası etkili olacak. İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, sıcaklıkların 4 Şubat Salı gününden itibaren hızla düşeceğini, 5 Şubat Çarşamba gününden sonra ise 6 ila 12 derece birden azalarak mevsim normallerinin altına ineceğini duyurdu.
İstanbul’da salı gününden itibaren en düşük sıcaklığın 2, en yüksek sıcaklığın ise 5 derece civarında seyretmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte kuzey yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarın da etkisiyle kar yağışının hafta boyunca devam etmesi öngörülüyor.
AKOM: KAR 20 SANİIMETREYİ BULABİLİR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kar yağışının çarşamba sabahından itibaren tüm kent genelinde etkili olacağını açıkladı. Perşembe günü ise kar kalınlığının bazı bölgelerde 10 ila 20 santimetre arasında olacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün haftalık raporuna göre, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, salıdan itibaren kuzey, iç ve batı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede düşecek. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte bölge bölge hava durumu...
MARMARA BÖLGESİ
Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Sakarya ve Kocaeli çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Kırklareli’nde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülebilir.
EGE BÖLGESİ
Genel olarak parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis etkili olabilir.
AKDENİZ BÖLGESİ
Parçalı ve az bulutlu bir gün yaşanacak. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülebilir.
İÇ ANADOLU BÖLGESİ
Parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Kuzeybatı kesimlerinde yer yer çok bulutlanma görülebilir. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don olayları ve sis bekleniyor.
BATI KARADENİZ BÖLGESİ
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinde yağmur görülebilir. Sabah ve gece saatlerinde pus ve sis etkili olabilir.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ
Parçalı bulutlu başlayan gün, zamanla çok bulutlu bir hale gelecek. Gece saatlerinde Ordu ve Giresun çevrelerinde yağmur bekleniyor. İç ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olaylarının yanı sıra pus ve sis görülebilir. Doğu Karadeniz’in yüksek bölgelerinde çığ riski bulunuyor.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Bölge genelinde buzlanma ve don olayları görülebilir. Doğu kesimlerde çığ tehlikesi devam ediyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Hava açık ve az bulutlu olacak. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde pus ve sis etkili olabilir.