Murat ÖZDEMİR/KORKUSUZ - Aile Bakanlığı, ihtiyaç sahibi anne adaylarına artık bahşiş olarak verilen 200 liralık yardım yapıyor. 200 liralık aylık yardımdan yararlanmak için tam 803 bin anne adayı başvurdu ve 200 lira aldı.
CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, sosyal güvencesi olmayan, ihtiyaç sahibi ailelere ilk ve ortaokuldaki çocuk için verilen 90-150 liralık yardım tutarlarının da vicdanları sızlattığını söyledi.
"MUHTAÇ OLAN MİLYONLARIN OLMASI AKP'NİN ESERİ"
Sarıgül, “1 milyon 525 bin kişiye ilköğretimdeki erkek çocuğu için 90 TL, kız öğrenci için 100 TL ve orta öğretimde erkek çocuğu için 130 TL kız çocuğu için 150 TL aylık verildi. Bu desteğe muhtaç olan milyonların olması da AKP’nin eseridir. 90 ve 100 TL’lik desteklerle çocuk kalem silgi dahi alamıyor. Üstelik ödemeler 2 ayda bir yapılıyor” dedi.