Korkusuz
Gökmen Özdenak

2000 ruhu uyanıyor

Galatasaray’da bu sezon çok farklı bir hava var. 2000 ruhu tekrar uyanacak gibi. Gelişmeler bu yönde. Beni mutlu eden, seçim döneminde bölünmüş olan camianın, barış havasını tekrardan yakalamasıdır. Bu, Galatasaray’ın geleceği açısından umut vericidir. Tabii burada yapılacak transferler de çok önemli. Doğru kadro mühendisliği ile birbirini tamamlayan oyuncular bulunmalı. Yoksa ne yaparsanız yapın, başarı gelmez.

Başkan Burak Elmas, göreve başlar başlamaz masasının üstündeki bütün sorunları çözdü. Başkan Elmas’ın, geçmişten gelen büyük tecrübeleri var. Galatasaray altın çağını yaşadığında Elmas da dönemin başkanı Faruk Süren’in yönetimindeydi. Şimdi Elmas’a hem kayınpederi Süren’den hem de camianın önde gelen isimlerinden olan Alp Yalman’dan büyük destek var. Camianın saygı duyulan isimlerinin, Elmas’a seçimden sonra tam destek vermesi, aslında Galatasaray’ın önünü açmıştır.

Başkan Elmas’ın en doğru işlerinden biri de Florya’yı, birlikte büyük başarılara imza attıkları Fatih Terim’e emanet etmesidir. Elmas ayrıca Terim’le arasında köprü olacak bir yönetici de görevlendirmedi. Terim, futbola dair her konuda Başkan Elmas’la direkt görüşebiliyor. Bu hamle de Galatasaray’ın büyük başarılara ulaşmasında önemli rol oynayacaktır.