Korkusuz
Ali İskefli

Yeni bir yıl yeni umutlar

Lige kötü başlayan Beşiktaş, ilk yarıyı lider bitirme hesapları yapma aşamasına geldi. Geçen sezon yönetim en başarılı hamlesini yaparak Sergen Yalçın’ı takımın başına getirdi. Hem Beşiktaş’ı hem kendisini kurtardı. Hocanın elinde şekillenen kadro ne yazık ki finansal sorunlar nedeniyle dağıldı. Pandeminin getirdiği sorunlar, yepyeni bir kadro ve Avrupa ön elemeleri nedeniyle hiç hazırlanamadan erken başlanan yeni sezonun kötü başlaması normaldi. Üstüne bu dönemde yönetimden ve Sergen’den farklı ses çıkmaması da Beşiktaşlıları karamsarlığa itti.

Dışarıdan transfer yapmaya çalışan yönetimin içeride de paramız yok söylemi ile futbolculardan indirim talebi motivasyonu bozdu. Yönetimin mali sıkıntıları basın önünde paylaşmak yerine sessiz ve içeride çözmeye dönmesi, takım paydaşlarının kendilerini işlerine vermesini sağladı ve Beşiktaş’ın yükselişi başladı. Yaz transfer dönemi, teknik heyet ve yönetim arasında iyi yürümedi, korkumuz ara transfer döneminde de benzer sıkıntılar yaşanması.

Covid-19 nedeniyle sürpriz eksiklerin yaşandığı dönemde Sergen Yalçın ve Başkan Ahmet Nur Çebi’nin koronavirüse yakalanması, Beşiktaş’ta pandemi önlemlerinin sağlık ekibi tarafından yeniden sorgulanması gerektiğini gösteriyor.