TÜİK’le mahkemesi devam eden Yargıtay Onursal Üyesi emekli hakim Seyfettin Çilesiz, sosyal medya hesabı üzerinden TÜİK’i eleştirdi. TÜİK kendisini eleştiren Çilesiz’i hemen ertesi gün icraya verdi.
Çilesiz’i 36 bin liralık icralık duruma düşüren süreç, TÜİK’in maaş zamlarını belirleyen 3 Haziran’daki düşük enflasyon verisine X hesabı üzerinden yaptığı eleştiriyle başladı.
Çilesiz, attığı twitte TÜİK’i şöyle eleştirdi: “TÜİK enflasyonu %1.37 olarak açıkladın. Bu oran gerçek enflasyonun en az yarısı kadar eksik. Petrole yapılan zamların enflasyona yansımasını nereye sakladın?! Yine emeklilerin ve memurların ağır mağduriyetlerine sebep oldun. Allah senin belanı versin.” Çilesiz’in avukatı Ali Erdem Gündoğan da yaptığı açıklamada, “TÜİK eleştiriye kızıp istinafı beklemeden icrayı başlatarak kuralları hiçe saydı” dedi.