Korkusuz
Mustafa Kanarya

Rotasyon!

Çok ilginç bir haftayı geride bıraktık. Beşiktaş’ın geri dönüşüne, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin mağlubiyetine tanıklık ettik. Haftanın en çok konuşulan tartışması ‘rotasyon’ oldu.

Hafta içinde Beşiktaş Dortmund’a kaybetti, Fenerbahçe Frankfurt’la berabere kaldı, Galatasaray ise Lazio’yu yendi. Skorlardan bağımsız olarak üç takımımızın da oynadığı futbol taraftarını mutlu etti.

Sergen Yalçın, Antalya’da hiç alışık olmadığımız bir 11 sahaya sürdü. Pereira, Başakşehir’e karşı Frankfurt 11’inden 4 değişikliğe gitti. Fatih Terim ise cezalı Marcao’nun yerine Luyindama’ya görev verip Lazio 11’inin diğer 10 ismini değiştirmedi.

Terim’e göre futbolcular üç günde bir maç oynamaya alışmalı. Yalçın ve Pereira ise sıkışık fikstürde oyuncuların fazla yıpranmasını istemiyor veya takım içinde denge kurmaya çalışıyor. Peki, hangisi doğru?

Bir takımın herkesin ezbere sayabildiği oturmuş bir 11’i olmalı. Ancak ya diğer futbolcular? Yedekliği kabul mü edecekler? Oyun içindeki gel-gitlerin iki temel nedeni; takımdaki futbolcu kalitesinin birbirine yakın olmaması ve sistemin oturmaması. Oyun sistemi öyle kısa sürede kurulabilecek bir yapı değil. Her oyuncuyu aynı seviyede tutmanın zorluğunun yanı sıra yedeklerin “Nasıl olsa haftaya da kulübedeyim” düşüncesinden kurtulamaması, bizim takımlarımızda rotasyon sorunlarını da yanında getiriyor...