Korkusuz

Mars Koç Burcunda: Mazeretim var, asabiyim ben! 28 Haziran 2020 - 7 Ocak 2021

Mars Koç Burcunda: Mazeretim var, asabiyim ben! 28 Haziran 2020 - 7 Ocak 2021
Bugün (28 Haziran) başlayan Mars Koç seyahati retro hareketiyle birlikte 7 Ocak 2021 yılına kadar devam edecek. Mücadeleli ve zorlayıcı bir dönem başlıyor. Mars astrolojide savaşın temsilcisidir. Gezegendeki volkanik yapılar, tıpkı içgüdüler gibi ortaya çıkmak için yer arar, tetikleyendir. Fiziksel gücümüzü temsil eder. Koç burcuysa yenilikleri ve başlangıçları anlatır. Demek oluyor ki, bu zamana kadar harekete geçmeyen her kişi için artık değişim zamanıdır.

Her türlü kısıtlamadan, prangalardan, somut olarak bir kabuğu kırarcasına çıkmaya çalışacağız. Tuttuğunu koparmak kulağa ne kadar hoş gelse de gözü kara hareketler yerine, risksiz hareket etmekte yarar olacaktır, bunun altını özenle çizmek isterim. Mars Koç’ ta yönettiği yerdedir ve çok güçlüdür. İyi ya da kötü ne kadar özelliği varsa ortaya çıkartacaktır. Doğası gereği sınırları aşar. Zorlayıcıdır. Çatışma, öfke, kavga, savaş, şiddet temasını anlatır.

Sabırsız, heyecanlı, saman alevi gibi parlayıp sönen davranışlara hazır olun. Tutsak olan her koşuldan çıkmaya başlayacağız. Hızlı ve sabırsız olacağız. İkili ilişkilerde tutkulu kavgalar, tartışmalar, agresyon yükselecek. Hedeflerimizi daha çabuk ulaşmak isteyeceğiz ve güzel haber şu ki, kimilerimiz bunu başaracak. Mars yapmak istediklerimize karşı motivasyonumuzu yükseltecektir. Mars’ın Balık yolculuğu boyunca içe döndük, kendimizle kaldık, iç hesaplaşmalar yaptık, duygusaldık, kimimiz kurban psikolojisine girdik ama o sürenin sonuna geldik. Şimdiyse Mars Koç burcunda risk almak isteyecek, “İstediğimi alacağım!” diyecektir. Sakarlıklara, kazalara, kesiklere, kırıklara, yanıklara yatkın bir hale getirir. Her türlü çatışmaya açıktır.



Gelelim Dünya’ya ve ülkemize etkilerine. 21 Haziran’da gerçekleşen Güneş tutulması Mars’ın Koç burcuna geçmesiyle tetikleniyor. Terör, yangınlar, savaş, patlamalar, askeri konular, sınırlar, ülkelerarası meydan okumaların ortaya çıkmasını bekleyebiliriz. Temmuz’un ilk 10 günü global olarak gündem hareketlenebilir. Türkiye haritasında polis, askeri konular, ordu, ülkenin güvenliği, yangın ve doğal afetler konularında gökyüzü dikkate davet ediyor. Bazı kışkırtıcı durumlarla karşı karşıya kalınabilir. Bağışıklığımızı güçlendirecek vitamin, mineral takviyeleri güçlü durmamıza yarar sağlayacaktır.

Buraya kadar yazdığım etkiler Mars’ın geri hareket öncesi yapacağı öngörülerdir. 10 Eylül- 14 Kasım arası retro hareketin etkilerini günü geldiğinde bu satırlarda sizlere aktaracağım.  Yılın esas etkileri şimdi başlıyor.

Cesaretle atacağınız adımların, güzel başlangıçlara hizmet etmesi dileğiyle,

Sevgiyle...

İnsanlar sevilmek isteyen nazik yaratıklar değil, tam tersine içgüdüsel eğilimleri arasında saldırganlığın önemli bir payının bulunduğu yaratıklardır. / Sigmund Freud


30 HAZİRAN 2020: JÜPİTER – PLÜTON KAVUŞUMU


2020’nin önemli gökyüzü hareketleri hız kesmeden devam ediyor. Büyük dönüşüm açısı dediğimiz Ocak ayında yaşadığımız ilk kavuşumun ardından, 30 Haziran’da ikinci kez bir araya gelecek olan Jüpiter- Plüton kavuşumu Mars Koç yolculuğuyla birlikte önemli olaylara vurgu yapacak.

Gerilimin, kontrol edilemeyen dürtülerin, dönüşümün efendisi Plüton; toplumları bir arada tutan, toplumların ve insanlığın refah düzeyini anlatan, gelenekleri temsil eden Jüpiter’le yeniden yakın temasa geliyor.

Oğlak burcunda gerçekleşen kavuşum gereksiz masraflardan uzak durmayı, paranın kıymetini bilmeyi, harcamalara dikkat edilmesini, plan ve programlı olmayı, sorumluluk almayı ve o sorumlulukların bilincinde olunmasını öne çıkaracak. Devlet otorite figürleri, kurumsal firmalar, küçük ölçekli şirketler, CEO’lar mercek altında. Finansal olarak zorlu dönemleri oluşturuyor.

Yaşamınızdaki kişilerin iyi ve kötü yanlarını şeffaflık perdesi içinde göreceğimiz bir 2020 yaşıyoruz. Bu önemli gökyüzü kavuşumları saklanan tüm özelliklerin istem dışı gün yüzüne çıkacağının habercisi.

24 derece Oğlak burcunda meydana gelen, toprak elementinin baskın olduğu an haritası, tarım kaynaklı sıkıntılar, iklim değişikliği, gıda fiyatlarının yükselmesi, bazı bölgelerde kuraklık yaşanabileceğine işaret ediyor. Bazı ülkelerde açlık tehlikesi baş gösterebilir, depremler volkanik hareketlilik görülebilir, borsa ve benzeri yatırım araçlarında aşağı yönde hareketlilik söz konusu olabilir. Ekonomik düzenin tamamen yıkılıp yeniden yapılanacağı günlere çok yaklaşıyoruz. Gökyüzü 2020 adına değişim ve dönüşümü her alanda bastırmaya devam edecek gibi görünüyor.

Mutlu pazarlar...

MARS KOÇ TRANSİTİNİN YÜKSELEN BURÇLARA ETKİLERİ


KOÇ: Yönetici gezegeniniz burcunuzda. Kendinize güveneceğiniz, girişimler yapacaksınız. Yeni projelere başlayabilirsiniz. Özgüveniniz yükseliyor. Kendinizi açıkça ortaya koyacaksınız. Sağlığınıza dikkat edin. İlişkilerle ilgili sorunlarınızı çözmek, rayına oturtmak için çaba gösterebilirsiniz. Kontrol sizde olacaktır, ancak sakin davranın gerginlik yaratmayın, ani çıkışlar yapıp köprüleri yıkmayın.

BOĞA: 6 ay boyunca Mars 12. evinizde konuşlanacak. Bilinçaltınızda yaşamla ilgili korkular ortaya çıkabilir. Panik duygusu, içe dönme enerjisine girebilirsiniz. Kendinizi kaygı ve kuruntulardan uzak tutmaya çalışın. Geçmişe takılmayın. Zihninize iyi gelen bir şeyle ilgilenmek, dua, meditasyon, enerji çalışmaları yapmak bu dönem sizi hafifletebilir. İlişkilerinizde arkanızdan iş çevrilmesi ya da bazı dedikodularla karşılaşabilirsiniz.

İKİZLER: Kariyerle ilgili yeni çevreler, yeni iş görüşmeleri karşınıza çıkabilir. Hayatınızda yeni planlar uygulamak isteyeceksiniz. Hedeflerinize doğru gideceğiniz, atak olacağınız bir dönemdesiniz. Hareket ihtiyacınız artıyor. Sosyal çevre ve arkadaşlarınızla bir arada olacaksınız, ancak zaman zaman oluşabilecek gerginliklere karşı sakin kalın. İsyankâr tavırlar içine girebilirsiniz.

YENGEÇ: Mars toplumsal statünüz, işiniz, mesleğiniz, patronunuz, hayatınızdaki otorite figürlerine vurgu yapıyor. Kariyerde bazı zorlanmalar karşınıza çıksa da mücadele gücünüz yüksek olacaktır. Üstlerinizle ilişkinizde bazı gerginlikler yaşanabilir, sakin davranmaya çalışın. Ailenizle, eşinizle, özellikle annenizle olan ilişkinizde anlaşmazlıklara karşı dikkat edin.

ASLAN: Yurtdışı, yabancılarla iş, ticaret konuları, uzak akrabalar, seyahatler mercek altında olacak. Seyahate çıkacaksanız aksiliklere karşı temkinli olun. Hayata bakışınızı sorguladığınız, hayatınıza yeni bir yön vermek istediğiniz bir dönemdesiniz. Alacağınız tüm kararlarda 7 Eylül’e kadar motivasyonunuz yüksek olacak. Yeni eğitimlere başlayabilirsiniz. Akademik konular, hukuki süreçleriniz varsa bu konularda bir hareketlenme yaşanabilir.

BAŞAK: Mars 6 ay boyunca maddi konulara vurgu yapıyor. Eşinizin kaynakları, aileniz ya da iş ortağınızla olan ortaklık ve para konuları gündemde olabilir. Banka ödemeleri, sigorta harcamaları, vergiler, nafaka, miras, tazminat, kredi konularında bazı mücadeleler yaşayabilirsiniz. Harcamalarınıza dikkat edin. Fiziksel ve ruhsal sağlığınıza özen gösterin, motivasyonunuza özen gösterin.

TERAZİ: Aşk hayatınızda partnerinizle veya evliyseniz eşinizle ilişkinizde tartışmalar olabilir, sesler yükselebilir. Sosyal çevre ilişkilerinde de aynı risk mevcut. Ortaklaşa iş yürüttüğünüz kişilerle sorunlarınızı çözmek için güzel bir dönem. Gerginliklerden kaçının ve sakin hareket edin. 13 Temmuz Merkür retrosu sonrası beklediğiniz işler hız kazanabilir. Her şey üzerime geliyor duygusundan kaçının ve ılımlı adımlar atın.

AKREP: Meslek, iş planınız, projeleriniz kısaca çalışma hayatınız ön planda olacak. Çok çalışıp efor sarf edeceğiniz ve yorulacağınız bir zaman dilimi sizi bekliyor. Çalışma arkadaşlarınızla bazı anlaşmazlıklar, üstlerinizle gerginlikler yaşayabilirsiniz. Yeni bir iş başvurusu yapabilirsiniz. Hizmet aldığınız kişilerle gerginlikler. Sağlığınıza özellikle eylül itibariyle dikkat edin.

YAY: Aşk ilişkileriniz ön planda. Bekarsanız yeni aşklara yelken açabilirsiniz. Bunun yanı sıra süregelen ilişkinizi dengeye oturtmak isteyebilirsiniz, sorunlara çözüm odaklı yaklaşmanız gerekiyor. Öfkeyle yaklaşmayın, sakin hareket edin. Ebeveynseniz çocuklarınızın hayatıyla ilgili gündemler yoğun olabilir. Borsa, döviz, altın gibi konularda 7 Eylül’e kadar yeni yatırımlar yapabilirsiniz.

OĞLAK: Ailevi konular, ebeveynler, evinizi, yuvanızı ilgilendiren konular dikkat çekecek. Ebeveyn ve aile ilişkilerinizde bazı sorunlar yaşanabilir, iletişim konusunda sıkıntılar olabilir. Sabırsız ve isyankâr tutumlardan kaçının. Yaşamınızla ilgili n yapmak istiyorsanız planlayın ve harekete geçin. Kendi sağlığınıza, aile sağlığınıza dikkat edin. Gayrimenkul, ev alım satımı gibi konular hareketlenebilir.

KOVA: Zihninizin aktif olacağı ve düşüncelerinizin sizi biraz yoracağı bir dönemdesiniz. Yeni planlar yapacaksınız, aktifsiniz. İletişim dilinize lütfen dikkat edin, kalp kırmayın. Kardeşler, arkadaşlar konuları gerilimler yaşanabilir. Ticari konularda güzel gelişmeler yaşayacaksınız. Yeni eğitimlere başlayabilirsiniz. Trafikte dikkatli araba kullanın. Hızdan kaçının.

BALIK: Maddi konular dikkat çekecek. Ekonomik tablonuzu gözden geçirebilir, yeni atılımlar yapmak isteyebilirsiniz. Beklediğiniz bir para varsa elinize geçebilir, ya da rutin elinize geçen meblağınızda dalgalanmalar ortaya çıkabilir. Gökyüzü alım-satım konuları ve maddi beklentilerin gerçekleşmesi konusunda fırsat sunuyor. Mars 2. Evinizde harcamalarınızı fazlasıyla arttırır, kazanç ve gider dengenizi gözden geçirerek hareket edin.