Korkusuz
Alper Mert

Konuşan mı? Konuşturan mı?

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: “Arda Turan gündemimize gelmedi, gelmeyecek.”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim: “Başkanın yerinde olsam o ifadeleri kullanmazdım. Hayatta hepimiz ikinci şansı hak ederiz. Arda Turan’a bu şansın verilmesinden yanayım.”

Başkan Mustafa Cengiz ve Teknik Direktör Fatih Terim’in bu açıklamalarını, ‘görüş ayrılığı olarak’ değerlendiren medya mensupları suçlu oldu. Başakşehir’e siyasi destek verilmesini, TFF’nin komple AK Parti teşkilatlarından oluşturulmasını, “Futbolda siyasi etki var” diye yorumlayanların suçlu ilan edilmesi gibi...…Fenerbahçe heyetinin, Nihat Özdemir ve Zekeriya Alp’le gizli bir şekilde Zorlu Center’da görüşmesinin ‘etik’ olmadığını dile getirenlerin Fenerbahçe düşmanı gösterilmesi gibi... Tarihi başarılarla, tarihi gelirler elde eden Beşiktaş’ın, günün sonunda iflas bayrağı çekmesinin ardından “Fikret Orman paralar nerede?” diye sorgulayan gazetecilerin tetikçi olarak gösterilmesi gibi...

Gücü arkasına alan herkes istediğini yapıyor, kurguladığını yaşıyor, ortaya olumsuz tablo çıkınca da suçlu gazeteciler oluyor.

Doğruları görmek isteyenlere tavsiyem konuşanların sözlerine değil konuşturanların yaptıklarına bakmalarıdır.