Korkusuz

Kılıçdaroğlu’nu memnun eden çağrı...

Kılıçdaroğlu’nu memnun eden çağrı...
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yaptığı “Adaylığını açıkla” çağrısı muhalefetin büyük bölümü tarafından tepkiyle karşılandı. Muhalefetin sembol isimleri, Erdoğan ve Bahçeli’ye “Adayımızı niye merak ediyorsunuz?” karşılığını verdi.

[caption id="attachment_360706" align="alignnone" width="600"] Kemal Kılıçdaroğlu[/caption]

CHP LİDERİ FARKLI BAKIYOR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise muhalefetin belli bir bölümüyle bu konuda ayrışıyor. Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve Bahçeli’nin peş peşe yaptığı çağrıların ‘kendi adaylığını güçlendirdiği’ ve ‘toplumun bir kesimini adaylığına alıştırdığı’nı düşünüyor.

Geride bıraktığımız günlerde sohbet ettiğim CHP’nin ileri gelen isimleri “Sayın genel başkanımız bu çağrılardan hayli memnun” diyerek genel merkezin havasını yansıtmıştı.

Belli ki; bu sözlerin arkasında yatan sebep genel merkeze giden kamuoyu araştırmalarında ortaya çıkan sonuçmuş...

“İLGİ ARTIYOR”

Dün bu köşede yayımladığım ve günün en çok konuşulan konuları arasına giren Motto Araştırma’nın verileri de Kılıçdaroğlu’nun neden memnun olduğunu gösteriyor. Araştırma şirketinin sahibi Semih Turan’ın ortaya koyduğu verilere göre, “Kılıçdaroğlu’nun oyları, adaylığı konuşuldukça artıyor.”

GEÇ KALINIRSA...

Tabii bu “Oylar madem konuşuldukça artıyor. O halde Kılıçdaroğlu adaylığını seçime iki üç ay kala açıklasın” anlamına da gelmiyor. CHP lideri ya da bir başkası adaylığını açıklamayı geciktirdiği an, yükseliş eğrisi düşüş eğrisine döner.

MACARİSTAN ÖRNEĞİNİ UNUTMAYIN

İşte o momenti yakalamak ve beklentinin en üst düzeye ulaştığı an adaylığı açıklamak gerek...

Zira; aday kim olacaksa olsun, açıklanması geciktikçe, toplumsal beklenti ortaya çıkan ‘belirsizlik’ yüzünden ‘hayal kırıklığı’na da dönüşebilir. Seçmen “Bunlar bu işi beceremeyecek” duygusuna kapılırsa, Millet İttifakı’nın, Macaristan örneğini yaşaması kaçınılmaz hale gelir.

Bu parklara nasıl kıyıyorsun AKP!


AKP iktidarı hiç akıllanmıyor! 25 yıl aralıksız yönettikleri Ankara, yeşili ve dere yataklarını yok ettikleri için bir mezara dönüştü. 4 yurttaşımız, altyapısı olmayan başkentte sel sularına kapılarak can verdi. Gördükleri her yeşil alanı yok eden, dere yataklarının üzerine beton döken ve yağmur sularına akacak mecra bırakmayan AKP
anlayışı, bu ölümlerden birinci dereceden sorumludur.

Ankara’da ortaya çıkan facia, AKP’nin şehircilik anlayışının özetidir! AKP doğaya karşı açtığı savaş ve imar rantı aşkı yüzünden, kentlerimizi yaşanamaz hale getirmiştir.

Bu anlayış iktidardan gitmediği sürece, Türkiye, yeşile, doğaya, temiz havaya ve yaşanabilir kentlere hasret kalacaktır.



YEŞİL GÖRÜNCE DAYANAMIYORLAR

Bir iktidar düşünün ki; nerede bir yeşil alan ya da orman arazisi varsa oraya hemen Millet Bahçesi adı altında beton dökmek ve yandaşlarına rant yaratmak istiyor.

Bunun son örneklerinden biri yakın bir zamanda kamuoyuna duyurduğum İstanbul Pendik Aydos Ormanları’nda yaşanıyor. AKP’li Sancaktepe Belediyesi, ormanlık alanı “Millet Bahçesi yapacağım” gerekçesiyle adeta yok ediyor. Kepçeler, ormanda cirit atıyor.

Bununla sınırlı kalsa iyi...

Üsküdar ve Çekmeköy’de de aynı dert var...

Deprem toplanma alanları yok ediliyor


AKP’nin halkımıza yaşattığı hangi bir çileyi yazayım?

İstanbul Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi halkının “Kentsel Dönüşüm” adı altında evlerinden zorla çıkarılmasını mı...

Bu zoraki uygulama yüzünden tüm yaşamı alt üst olan çilekeş halkımızın çektiklerini mi...

Doğrusunu hangisini yazacağımı ben de şaşırdım...

Halkın bir bölümü evlerini, bir bölümü ise parklarını ve yeşil alanlarını korumaya çalışıyor.

YEŞİL ALAN ARTIK YOK

Çekmeköy Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin en büyük parklarından biri AKP’li belediyenin “Kapalı Pazar yapacağız” inadı yüzünden yerle bir edildi. CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve arkadaşlarının verdiği mücadele ise ranta yenik düştü. Park bir haftada  haritadan silindi!



ÇOCUKLARIN OYNAYACAĞI YER KALMADI

Yine aynı bölgede bulunan AKP’li Üsküdar Belediyesi de Küçüksu Mahallesi’ndeki Sedirli Park’ı imara açtı. İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Onur Çukurlu, parkın yıkımına karşı ciddi bir mücadele yürütüyor. Dün konuştuğum Çukurlu, “Barış Bey, çarşamba gecesi park alanında buluşacağız. Parkımızı korumak ve çocuklarımızın nefes alabileceği bir yer kalsın istiyoruz” dedi.

Hem Çekmeköy hem de Üsküdar’da ardı sıra yok edilen parklar, deprem olduğunda halkın sığınabileceği mekanlardı. AKP’li belediyeler her ikisini de yok etti!

CEVAP VER AKP!

CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş da Üsküdar İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Onur Çukurlu da bu gerçeğin altını çiziyor ve “Bir deprem olsa halkımız nereye sığınacak?” diyor.

AKP’li başkanların bu soruya vereceği bir cevap var mıdır acaba?