Korkusuz

Kayseri'de pastırmanın dilimi 3,24 TL oldu

Kayseri'nin meşhur lezzetlerinden pastırmanın kilo fiyatı, 170 TL'den 180 TLye yükseldi. Büyükbaş hayvanın sırt kısmından hazırlanan antrikot pastırmanın 0,18 gram dilimi ise, 3,24 TL oldu.  

Kayseri'de pastırmanın dilimi 3,24 TL oldu
Kayseri'nin meşhur lezzetlerinden pastırmanın kilo fiyatı, 170 TL'den 180 TLye yükseldi. Büyükbaş hayvanın sırt kısmından hazırlanan antrikot pastırmanın 0,18 gram dilimi ise, 3,24 TL oldu.

Kayseri'de antrikot, bonfile, sırt, kapak, şekerpare, dilme ve omuz gibi büyükbaşın 7 farklı noktasından yapılan pastırma, 9 farklı işlemden geçirilerek satışa sunuluyor. Kentin en önemli gelir kaynaklarından olan pastırmanın fiyatında artış yaşandı.

Büyükbaşın sırt kısmından hazırlanan antrikot pastırmanın kilo fiyatı 170 TLden 180 TLye çıktı. Pastırma satıcıları, antrikot pastırmanın 0,18 gram dilimini ise 3,24 TL'den satıyor.

Kayseride yaklaşık 50 yıldır pastırmacılık yapan Osman Nuri Öztürk, pastırmanın Kayseriye has bir lezzet olduğunu belirterek "Pastırma Kayseriye 1600lü yıllarda yurt edinmiş ve iklimiyle beraber ileri gelen ustalarımızla Kayseri'nin yöresel bir lezzeti olmuştur.

Pandemiyle beraber ilk zamanlarda pastırma satışında bir azalma olmuştu sonrasında ise artış gerçekleşti. Şimdi ise, gayet güzel seyrinde bir satış söz konusu" diye konuştu.

Ellerinde 10 çeşit pastırma olduğunu belirten Öztürk, "Pastırma fiyatlarımız 140 TL'den başlıyor 190 TL'ye kadar çıkıyor. Pastırmanın 0,18 gram dilimi 3,24 TLden satılıyor. Fiyat, etin bölgesine göre değişiyor. Şu anda elimizdeki en yüksek fiyatlı pastırma, bonfile etinden yapılan kuş gömü pastırmadır.

En değerli pastırma olan, bonfile pastırmanın kilosu da 190 TLye satılıyor" ifadelerini kullandı. Pastırma fiyatlarındaki artışa da değinen Öztürk, geçen yıla oranla pastırma fiyatlarında yaklaşık yüzde 10luk bir artış yaşandığını sözlerine ekledi.