
Neden ben de diğer kadınlar gibi değilim?
SORU:
Eşimle birlikteliğimiz sırasında yeterli uyarı olmasına rağmen başka kadınların anlattığı gibi boşalamıyorum. Eşimde de erken boşalma sorunu var, sebebi bu olabilir mi? N.A./ Ankara
CEVAP:
Hem kadınlarda hem de erkeklerde boşalma ve orgazm deneyimi önce kendini keşfetme ve kendi kendini tatmin etme yani mastürbasyonla yaşanır. Bu yetişkin cinselliğinin bir provasıdır. Cinsel olgunluk tamamlandığında bu boşalma ve orgazm deneyimi eş ya da partner ilişkisinde tekrarlanır. Erkeğin deneyimsizliği, bir erken boşalma ya da sertleşme sorunu nedeniyle eşinin orgazm olmasına yetecek kadar ilişkide kalamaması ya da acele etmesi kadın orgazm bozukluklarının en önemli nedenidir. Cinsel terapi ile belirli bir aşamaya kadar tedavi edilebilir. Terapide cinsel eğitim ve mastürbasyon yoluyla boşalma eğitimi verilir.
Kız arkadaşım niye böyle davranıyor?
SORU:
Kız arkadaşım cinsel ilişki sırasında orgazm olamıyor, ben boşaldıktan sonra kendi kendini uyarak orgazm oluyor. Bu bütün kadınlarda böyle midir? G.D./Balıkesir
CEVAP:
Erkekler kadar olmasa da kadınlarda ergenlik ve gençlik dönemlerinde mastürbasyon yapabilir ve eşli ilişkiye geçtiğinde haz almakta zorlanabilir ve alıştığı şekilde uyarılmayı seçebilir. Bu tek doyum yoluna dönüşmediği ve partner ilişkisine tercih edilmediği süreci bir hastalık ya da cinsel sağlık sorunu değildir. Kız arkadaşınızın kendi kendini uyararak boşalmasını kişiselleştirmemeli onun eşli ilişkiye uyum sağlaması için biraz sabırlı olmalısınız. Böyle bir durumda ön sevişmeyi uzun tutmalı, erken boşalma gibi kız arkadaşınızın uyarılmasını yarıda bırakan sorunlar varsa tedavi edilmelidir. Bu sorunu çözmek için cinsel terapi tekniklerinden köprü tekniği kullanılabilir.
Yaşadığım PSAS sendromu mudur?
SORU:
32 yaşında bir genç kızım. Birkaç gündür bitmeyen bir uyarılma hissim var, internetten araştırdığım kadarıyla PSAS’a benziyor. Acil olarak bir hekime görünmem gerekir mi çekiniyorum ve konuyu aileme de açamıyorum, ne yap malıyım? E.F./ İstanbul
CEVAP:
Kadınlarda Sürekli Cinsel Uyarılma Sendromu olarak bilinen (PSAS), ortamda cinsel bir uyarılma veya seks yapma isteği yokken, kendiliğinden ve istenmeyen bir uyarılma sonucu başta vajina olmak üzere genital bölgelerde yaşanan, karıncalanma, hızlı hızlı atma veya yoğun heyecanlanma ve boşalma hissinin varlığı şeklinde görülen bir hastalıktır. Bilinenin aksine büyük bir ıstırap çeken PSAS hastaları, herkesin imrendiği veya hayal ettiği bir orgazm yaşamazlar. Gerçekleşmemiş orgazmın hissedilmesi gibi bir duygu veren bu hastalıkta klitoris veya vajinada hissedilen yalancı orgazm hali vardır. Bu durum kullandığınız bir ilaca, bir genital hastalığa bağlı olabilir. Dar ve sentetik kıyafetlerden uzak durarak uyarılma hissini azaltabilirsiniz.