ANKA-İstanbul’da 4 Ekim’de 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in Semih Çelik tarafından vahşice katledilişi ülkeyi ayağa kaldırmıştı. Türkiye bu iki cinayetle ayağa kalktı. Birçok eylem yapıldı.
DÜZENİ BOZMUŞLAR!
Ülkenin tepkisini çeken kadın cinayetlerini protesto eden Marmara Üniversitesi’nin 25 öğrencisi hakkında soruşturma açıldığı ortaya çıktı.
8 Ekim’de İstanbul Göztepe’deki Marmara Üniversitesi kampüsü A kapısı önünde kadın cinayetlerine karşı düzenlenen eyleme katılan öğrencilere açılan soruşturmanın gerekçesi olarak da “Düzenini bozmak,” ve “öğrenme ve öğretme hürriyetini engelleyici veya yükseköğretim kurumlarının işleyiş ve huzurunu bozucu eylemlerde bulunmak” gösterildi.
Soruşturma açılan Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Alperen Kargıoğlu, “Bir üniversite öğrencisi olarak yalnızca kız kardeşlerimizin neden öldüğünü, neden bunun devam ettiği, neden senelerdir bu ülkenin buna maruz bırakıldığını sorgulamak istedik. Umarım bu tavırlarından bir an önce vazgeçerler” dedi