Korkusuz
Adnan Aybaba

Dervişoğlu'nu çok beğendim

Avrupa Şampiyonası öncesi Şenol Güneş en doğru kadroyu ve en doğru sistemi arıyor. Dün Azerbaycan önünde birden çok sistem denedi. Üçlü savunmayı kullandı. Kaan-Merih-Çağlar önünde dörtlü orta saha ve önde de üç hızlı hücum oyuncuyla maça başladı. İlk yarım saat sonrasında dörtlü savunmaya döndü. Şenol Hoca sistemle birlikte oyuncuları da denedi. Altay, Rıdvan, Halil gibi gençleri görmek istedi. 30 kişilik genel kadroyu 26’ya indirecek olan Güneş, kimlerin ayrılacağına da karar verecek. Rıdvan çok heyecanlıydı. Fazla verim vermeyince Halil Akbunar’la yerlerini değiştirdi, ikinci yarı başında da Rıdvan’ı çıkardı. Taylan’ı bu maçta silik buldum. Temposu çok düşüktü. Cengiz, kendini tekrar kanıtlama çabasında. Roma’dan sonra Leicester’da da fazla oynamaması üzerinde baskıya neden olmuş. Buna gerek yok. Cengiz, kendi futbolunu oynadığı anda bu takımın en büyük yıldızlarından biri olduğunu herkese gösterir.

Halil Dervişoğlu’nu çok beğendim. Milli Takım’da, Burak’ın tahtına en büyük adaylardan biri Halil’dir. Topla becerileri üst seviyede.

Azerbaycan önündeki futbol EURO 2020 için yeterli değil. Ancak sonuçta bu bir hazırlık maçı. Önemli olan dersler çıkarmak ve eksikleri gidermektir.