19 Haziran’da CHP’den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kurulması halinde Özgür Özel’in partisine katılacağını açıklamıştı. Ancak 24 Temmuz’da kurulan YENİ Parti’ye katılmayan Tugay, siyasi hayatına bağımsız olarak devam edeceğini duyurmuştu.
Aylardır hakkında “AKP’ye geçecek” iddiaları ortaya atılan Tugay, bu iddiaları birçok kez yalanlamıştı. Ancak 30 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Tugay’ın AKP’ye katılacağı yönündeki iddialar yeniden gündeme geldi.

7 EKİM’DE AKP’YE KATILACAĞI İDDİA EDİLDİ
AKP İzmir İl Başkanlığı ile temaslarını tamamladığı öne sürülen Cemil Tugay’ın, 7 Ekim’de AKP Grup Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takacağı rozetle partiye katılacağı iddia edildi.
Tugay’ın AKP’ye katılması halinde, partinin İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimine ilk kez geçeceği belirtildi.
TELEFONLARINI KAPATTI, DANIŞMANLARINA TALİMAT VERDİ
İddialara göre Beştepe’deki görüşmenin ardından AKP’ye geçiş süreci netleşen Tugay, programlarını askıya aldı. Cep telefonlarını kapatan Tugay’ın, danışmanlarına da kendisine ulaşmak isteyenlere “Başkan yurt dışında” yanıtının verilmesi talimatını verdiği öne sürüldü.
Cemil Tugay ile birlikte İzmir’den iki ilçe belediye başkanının daha 7 Ekim’de AKP’ye katılmasının beklendiği iddia edildi.
TUGAY’IN SOSYAL MEDYADAKİ SÖZLERİ GÜNDEM OLDU
CHP’den istifa ederek görevini bağımsız olarak sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 7 Ekim’de AKP’ye geçeceği öne sürülürken, sosyal medyada bir kullanıcıya verdiği yanıt da tartışmaları alevlendirdi.
Tugay’a sosyal medyada AKP’ye geçmesi halinde işçi çıkarıp çıkarmayacağı yönünde soru yöneltildi. Tugay ise bu soruya, “Çalışan işinde gücünde olan hiç kimseye bir şey yapmadık. Bundan sonra da işini yapan hiçbir kimseye hiçbir şey olmaz” yanıtını verdi.
Tugay’ın bu sözleri, sosyal medyada “AKP’ye geçiş sinyali” olarak yorumlandı.