ANKA- İstanbul Kağıthane’deki semt pazarına giden vatandaşlar, iktidarın “Ekonomi iyiye gidiyor” söylemlerine isyanını dile getirerek aç kaldıklarını söyledi. Tam bu sırada AKP’li olduğunu belirten 76 yaşındaki bir vatandaş, zenginliğiyle övünerek emeklileri suçladı:

“Yalan konuşuyorlar. Emeklinin her birinin 5-10 tane dairesi var. Ben hacıyım, yemin ediyorum. Ayda 500 bin lira gelirim var. 30 dairem, 1 minibüsüm var. Çalışarak kazandım. 15-20 sene, 30 sene önce aldım. O zaman 1 trilyona aldım, şimdi yine alırım 6 trilyona..”

İstanbul Kağırhane Hamidiye semt pazarına çıkan vatandaşlar, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine tepki gösterdi. Pahalılıktan bezdiklerini söyleyenler, iktidara seslendi. TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine güvenmediğini söyleyen bir vatandaş, “Enflasyon çok daha fazla. Hiç durmadan fiyatlar artıyor” şeklinde konuştu. Bir diğer vatandaş ise, “Ben bu gidişle enflayonun düşeceğini zannetmiyorum” dedi. 70 yaşındaki bir emekli, “Yeter ya, bu kadar üstümüze gelme sayın başkanım, sayın liderim. 600 bin emekli, vallahi aç kalıyor. Yemin ederim beslenemiyoruz. Su deposunda çalışıyorum, 19 litre suları çekmek zorundayım. Çekmezsem aç kalırım” sözleriyle durumunu anlatırken boğazı düğümlendi.

“ZAR ZOR GEÇİNİYORUZ”

Bir başka vatandaş ise, “67 yaşındayım, neler yaşadık, böyle bir şey yaşamadık. Günah, yazıktır, bu kadar halkın ekmeğiyle oynanmaz. Duysun bizi, bu feryadı duysun artık, yeter” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Vatandaşların pahalılık tepkisinin yanı sıra, AKP’li olduğunu söyleyen bir kişi, çok sayıda dairesi bulunduğunu ve aylık 500 bin lira geliri olduğunu belirtti, “35 lira domates, bundan başka ne güzellik olur” ifadelerini kullandı.

“SEN DE ÇALIŞ, BEN ÇALIŞARAK KAZANDIM”

Emeklilerin 10-15 dairesi olduğunu söyleyen vatandaş, “Vallahi de billahi de var, ben hacıyım, yemin ediyorum. Allah devlete, hükümete zarar vermesin. Sen de çalış, ben çalışarak kazandım” dedi. Bir vatandaş ise “(Enflasyon rakamları) Ne bileyim, bunlar rastgele bir şeyler yani. Aldığım 20 bin lira emekli maaşı, bununla ben ne yapabililirim? Kirada olmadığım halde zor geçiniyorum” diye konuştu.