Korkusuz

9 Eylül - 14 Kasım Mars Koç retrosu: Ortalık alev alev!

9 Eylül - 14 Kasım Mars Koç retrosu: Ortalık alev alev!
2020’nin en önemli gezegen hareketlerinden biri başlıyor sevgili okurlar. Yılın son 4 ayı, birinci yarıdan daha etkili gelişmeleri karşımıza getirebilir. Gökyüzünde 33 yılda bir gerçekleşen önemli kavuşumlar ve çarpıcı gezegen hareketleriyle 2020 yılı, tarihin yapraklarında unutulmayacak kadar zor ve beklenmedik olaylarla sınandığımızı bizlere hep hatırlatacaktır.

Gökyüzünün kırmızı ve ateşli gezegeni Mars, 9 Eylül’de gölgeleriyle birlikte 16 Kasım’a kadar geri hareketine başlıyor. 28 Haziran’da başlayan Mars Koç yolculuğu, 7 Ocak 2021 tarihine kadar ileri, geri, sonra yeniden ileri hareket derken uzun bir süre burada tüm gücünü ve ihtişamını sergileyecek. Gönül isterdi ki, bu güç ve ihtişam konusunu sizlere pozitif olarak değerlendireyim ama durum bu kadar basit değil.

Retro, diğer anlamıyla “Geri hareket” sözünü biraz açmak isterim. Bir gezegenin geri gitmesi, tersine dönüyor anlamına gelmez. Gezegenin yörüngesi Dünya’ya çok yaklaştığı için etkileri güçlenir ve Dünyaya maksimum oranda etki eder. Bundan sebep global olarak Mars Retroları çok önemli olaylara sebebiyet verir.

Mars kişisel anlamda cesareti, dayanıklılığımızı, motivasyonumuzu, istediğimizi elde etme gücünü anlatıyorken, retro hareketiyle ‘yavaşla! sabırsız hareketlerde bulunma! ve öfkene hâkim ol!’ mesajını veriyor. Mars’ın agresif, güçlü, kuşkusuz zorlayıcı enerjisiyle, bireysel olduğu kadar toplumsal anlamda da tartışma, kavgalar, kazalara açık bir döneme girdiğimizi üzerine basarak söylemek gerek.

Mars 16 Ekim’e kadar Satürn’e, 26 Ekim’e kadar da Plüton’a sert bir açı gerçekleştiriyor. Özellikle 17-18-19 Ekim riskli günler olarak tehlikeli olaylara sebebiyet verebilir. Yanardağ patlamaları, maden ocaklarında patlamalar, büyük yangınlar ve kazalar gerçekleşebilir. Savaş enerjileri en yüksek seviyede ortaya çıkabilir ve bu askeri operasyonlar kadar kimyasal saldırılar daha da önemlisi data savaşları şeklinde kendini gösterebilir. Doğal afetlerin üzerini özellikle kırmızı kalemle çizmek istiyorum.



Amerika ve Rusya’nın karşı karşıya gelmesi artık kaçınılmaz olabilir. Kaldı ki Amerika demişken doğum günü 4 Temmuz olan Amerika’nın geçtiğimiz 5 Temmuz Ay tutulmasıyla birlikte ne kadar zor bir döneme geçtiğinin sinyallerini bu satırlarda yazmıştım. 13 derece Oğlak burcunda meydana gelen tutulma, Mars retrosuyla birlikte iyice kuvvetleniyor. Daha önce yaşanan toplumsal olayların benzeri durumları kuvvetli bir şekilde deneyimlenebilir, gösteriler, yağmalamalar yaşanabilir. Mars- Plüton etkileşimi devletler arasında çatışmalara ve kavgalara büyük oranda sebebiyet verebilir.

Ortadoğu’nun, Mars’ın retro yaptığı her tarihte başrolde olduğunu söyleyebiliriz. Libya, Mısır, Hindistan’da askeri hareketlilik ve savaş rüzgarları eseceğe benziyor. Türkiye haritasının Mars’ının Terazi burcunda olduğunu söylersek, ülkemiz içinde sınırlarımız, yöneticiler ve onların alacağı kararlar oldukça önemli olacak. Yunanistan konusunda gergin etkilerin artması mümkün.

Yaralanmalar, kavgalar, kesici aletlerden gelebilecek zararlar, patlayıcılar, uluslararası arenada gerilimler, ordu, asker konuları mercek altında olacak.

Gelelim Pandemi konusuna. Ocak ayından beri tüm insanlığı etkisi altına alan virüs bu dönem vaka sayılarını arttıracaktır. Ekim, Kasım, Aralık çok sert etkilere gebe. Olası kısıtlamaların yeniden hayatımıza girmesi söz konusu olacak gibi görünüyor.

Terör eylemlerine şahit olabiliriz




Mars retrosunun geçmişte yaşandığı tarihlerde (2014- 2016-2018) ülkemizde çok çarpıcı terör olaylarına tanık olduk. Bunlardan birkaç tanesini saymak istiyorum.

(Geçtiğimiz hafta İstanbul’da Ayasofya’ya bomba hazırlığında yakalanan IŞİD üyesinin yakalanması umarım bizi rahatlatır ve muhtemel bir saldırı önlenmiştir diyebiliriz.)

13 Mayıs 2014- Soma’ da bir maden ocağında elektrik kaçağından dolayı çıkan yangında, 301 madenci göçük altında kalarak hayatını kaybetti.

19 Mart 2016- İstiklal Caddesi’nde canlı bomba saldırısı: 5 kişi öldü 39 kişi de yaralandı.

1 Mayıs 2016- Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bombalı saldırı: üç polis şehit oldu, 18’i polis 22 kişi de yaralandı.

7 Haziran 2016- Vezneciler ‘de polise bombalı saldırı: 6 polis şehit oldu, 5 kişi yaşamını yitirdi.

28 Haziran 2016- Atatürk Havalimanı’nda 3 canlı bomba patladı: Saldırıda 44 kişi yaşamını yitirdi, 238 kişi yaralandı.

8 Temmuz 2018- Çorlu’da ağır ihmal nedeniyle bir terör eylemi kadar etkili olan tren kazasında 25 kişi hayatını kaybetti, 300’ü aşkın kişi yaralandı.

Bütün bu örnekleri gördükten sonra geçtiğimiz hafta İstanbul’da Ayasofya’ya bomba hazırlığındaki bir IŞİD üyesinin yakalanması böyle kritik bir dönem girerken umarım bizi rahatlatır ve muhtemel bir saldırı önlenmiştir diyebiliriz.

★★★

Ve yine bu tarihlere bakıldığında Ortadoğu bölgesi, yoksulluk, savaş ve çatışmalarla anıldı. Rusya ise Mars Retrolarında gücünün zirvesinde olan tek ülke oldu.  Ve bu yıl da zirvedeki yerini Mars Koç retrosuyla koruyacak.

Ekonomik açıdan işsizliğin artması, birçok kurumun firmanın küçülmeye gitmesi, birçok çalışanın işten çıkarılması gündeme gelebilir. Yeni bir işe başlamak, yeni yatırımlar yapmak için uygun dönemlerde değiliz. İnşaat sektörünün bu dönem büyük kan kaybı yaşayacağını söylemek mümkün. Para piyasalarında hareketli günler, döviz ve borsada ani yükselişler olabilir. Enflasyon ve yeni uygulanacak vergiler yine Mars retrosunda çokça konuşulacağa benziyor.

Mars Satürn karesinde kas ağrıları, düşme, çarpma, kırıklar, dişler, iskelet sisteminde problemler artış gösterebilir. Ağır spor yapmamak, yapıyorsak spor kazalarına dikkat etmek gerekiyor.

Yeni bir şeye başlamak için 66 gün beklenilmeli. Hem cinslerime sesleniyorum estetik müdahalelerden uzak durmak ve tüm uygulamalarınızı retro bitimine almak, zorunlu ve acil olmadıkça ameliyat ve operasyonlardan kaçınmak gerekiyor.

Zaman sakinlik, yavaşlama, durma zamanı.

Mutlu Pazarlar.

MARS KOÇ BURCUNUN YÜKSELEN BURÇLARA ETKİLERİ


KOÇ: Sağlığınıza çok dikkat etmeniz gereken bir sürece giriyorsunuz. Ateşli rahatsızlıklar, enfeksiyonlar söz konusu olabilir. Ayrıca düşme, çarpma, kırık, çıkık gibi kazalara, eklemlerinize dikkat edin. Ebeveynlerin sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Yeni girişimlerde adına biraz beklemeniz gerektiğini söylüyor gökyüzü. İkili ilişkilerde agresyona, öfke patlamalarına karşı dikkat edin.

BOĞA:  Bu dönem enerjiniz düşebilir. Kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Ruhsal olarak takıntılar ve korkularınız yükselebilir. Sevdiğiniz ve güvendiğiniz insanlarla vakit geçirmek modunuzu yükseltebilir. İş ortamınızda, çalışma arkadaşlarınızla gerilimler yaşayabilirsiniz. Gizli düşmanlıklara dikkat edin. Sağlık konuları bu dönem mercek altında. Mecbur olmadıkça ameliyatlardan kaçınmak yararınıza olacaktır.

İKİZLER: Mars sosyal çevreleri, arkadaşlıklarınızı, planlarınızı etkileyecektir. Gerçekleştirmek istediğiniz hedeflerinizde problemler, aksamalar çıkabilir. Arkadaşlarınızla yanlış anlamalar, alınganlıklar, gerginlikler yaşanabilir. Kariyerde zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Yeni iş başlangıçları yapmak için uygun bir dönem olmamakla birlikte, yeni girişimler için 15 Kasım sonrasını beklemek yerinde olacaktır.

YENGEÇ: Kariyer, ailevi, mesleki konularda gerginlikler yaşanabilir. Otorite figürleriyle (müdürünüz, patronunuz, babanız vb.) yanlış anlamalar, problemler ortaya çıkabilir. Gemileri yakıp ani kararlar almayın. Bu dönem iş değiştirmek, yeni iş başlangıçları yapmak adına uygun zamanlar değil. Evlilik planlarının ertelenmesi, evli olanların eşiyle anlaşmazlık yaşaması söz konusu olabilir. Tartışmalardan kaçının. Anne- baba ilişkilerinde gerilimden uzak durmaya çalışın.

ASLAN: Seyahate çıkmayı düşünüyorsanız planlarınızda aksaklıklar, iptaller yaşanabilir. Sonuçlanmasını istediğiniz hukuksal konularda veya mahkeme süreçleriniz varsa gecikmeler zorlanmalarla karşılaşabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı işlerinizde, kontratlar, imzalar, ticari ilişkilerde gecikmeler söz konusu olabilir. Yeni bir eğitime başlamak ya da akademik eğitimler adına da retro bitimini beklemek doğru olacaktır.

BAŞAK: Maddi konular, sağlık problemlerine bu dönem dikkat etmek gerekiyor. Enerjiniz düşebilir. Acil olmayan ameliyatlardan ve keyfi estetik müdahalelerden uzak kalın ve erteleyin. Ruhsal sağlınıza, motivasyonunuza dikkat edin. Takıntılar, korkular artabilir. Maddi olarak eş ve ortaklarla bütçenizde problemler yaşanabilir. Yeni ortaklıklara girmeyin. Banka, kredi, nafaka, miras konularında gecikmeler yaşanabilir. Fazla harcamalardan uzak durun.

TERAZİ: Tüm ikili ilişkiler mercek altında olacak. Bu dönemi sakin geçirmeye çalışın. Eşinizle, dostunuzla anlaşmazlıklar, tartışmalar söz konusu. Aşk hayatınızda partnerle gerginlikler yaşanabilir. Ortağınız varsa dikkatli olun, geçmiş sorunlar ortaya çıkabilir. Bu dönem yeni bir ortaklığa ve yeni bir ilişkiye başlamayın. Mümkünse önemli imzalar atmayın. Anlaşma, sözleşme, yeni kontratlar yapmayın. Hukuki süreçlerde aksaklıklarda yaşanabilir.

AKREP: Mesleki anlamda, iş hayatınızda, çalışma arkadaşlarınızla gerilimler yaşanabilir. Ekip çalışmalarında zorlanmalar, aksiliklerle karşılaşabilirsiniz, sakin kalın. Yeni iş görüşmeleri için uygun bir dönem olmadığından, başlangıçları 14 Kasım sonrası değerlendirin. Hizmet aldığınız kişilerle problemler, anlaşmazlıklar yaşanabilir. Sağlıkla ilgili ertelediğiniz problemler nüksedebilir. Yönetici gezegeniniz geri gidiyorken gerekmedikçe ameliyat ve operasyonlardan kaçının.

YAY: Aşk hayatınızda, partnerle ilişkinizde anlaşmazlıklar çıkabilir, geçmiş sorunlar yeniden ele alınabilir. Yeni ilişkilere başlamak riskli olabilir. Sosyal ilişkilerinizde, arkadaşlarınızla problemler yaşanabilir. Birbirinizi yanlış anlayabilir, alınganlık gösterebilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyenler için ya da hamilelikte, düşük gibi etkiler ortaya çıkabilir. Hareketlerinizi ölçülü ve sakin kullanın. Çocukları olanlar için onların hayatları, eğitimleri bu dönem sizi meşgul edebilir.

OĞLAK: Ailevi ilişkilerde gerginliklere dikkat. Eşinizle, ebeveynlerinizle geçmiş konular nüksedebilir. Öfkeli davranmayın, sakin kalmaya çalışın. Kendi sağlığınızla birlikte, anne- baba sağlığına karşı özenli olun. Evinizde dekorasyon değişiklikleri ve tadilatlara başlamayın. Yapılan iş hoşunuz gitmeyecektir. Taşınmak, ev almak, satmak, yer değişimi gibi planlarınız varsa retro bitimini beklemek daha iyi sonuç verecektir.

KOVA: İletişiminizde üslubunuza dikkat etmeniz gereken bir dönem. Sert, agresif, kavgacı bir tutum içinde olabilirsiniz. Kardeş, arkadaş, komşu, akrabalarla ilgili gerilimler yaşanabilir. Ya da onların gündemleriyle ilgilenebilirsiniz. Ticari ilişkilerde yeni anlaşmalar, yeni iş girişimleri için retro bitimini beklemek uygun olacaktır. Riskli adımlardan kaçının. Eğitim ve seyahat konularında aksaklıklar oluşabilir. Dikkatli araba kullanın. Yeni araç almayın.

BALIK: Bütçenizde, gelir gider dengenizde zorluklar olabilir. Harcamalarınıza dikkat edin ve abartılı harcamalar yapmayın. Alacak verecek, borç konularında dikkat etmek gerekiyor. Gayrimenkul, araç alım satımı retro dönemi boyunca gerçekleştirmeyin. İşlerinizin, planlarınızın yolunda gitmediğini hissedebilirsiniz, mesleki konularda aksaklıklar yaşanabilir. Her türlü ilişkinizde gerilimden uzak durun.