Korkusuz
Alper Mert

2500 dolarlık yıldız!

Ülkemizde transfer konusunda çoğunluk için öncelik kulüplerin ihtiyaçları, futbolcunun yeteneği ve kalitesi değildir. Öncelik, teknik direktörlerin, başkanların, yöneticilerin sevdiği menajerlerin ellerindeki isimlerin kimler olduğudur! Süper Lig tarihinde İlhan Cavcav’dan sonra ilk defa bir başkan üç büyük kulübe adeta kadro mühendisliği dersi veriyor. O isim, Fatih Karagümrük’ün küllerinden yeniden doğmasını sağlayan Süleyman Hurma. Bu dersin ilk ürünü ise Alassane Ndao oldu.

1996 yılında Senegal’in başkenti Dakar’da doğan Alassane Ndao, 2004 yılında Olimpik Lyon’un Afrika kıtası partneri olan Dakar Sacre Coeur takımında forma giymeye başladı. Ndao gün geçtikçe parlarken onu gidip Senegal’de keşfeden menajer Doğan Ercan oldu. Bedava olan bu ismi önce Beşiktaş’a önerdi. Senegal’de toprak sahada izlenen Ndao, siyah-beyazlı scoutların ilgisini çekmedi. Sonra Galatasaray’ın kapısı çalındı. Oradan da “Bizim kalitemizde değil” cevabı geldi.

İki büyük kulübün denemeyi bile kabul etmediği Afrikalı yeteneğe Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma kucak açtı. Ama tek şartı vardı, Ndao aylık 2500 doları kabul etmeliydi. Sonunda Ndao yıllık 30 bin dolar karşılığında Karagümrük forması altında Süper Lig’e giriş yaptı. Bu sezon 13 maçta 3 gol 2 asist yapma başarısı gösteren Ndao son olarak Rize karşısında attığı 2 golle takımını galibiyete taşıyarak Karagümrük kulübünün kasasına 2.7 milyon TL’lik galibiyet primi girmesini sağladı. Yani yıllık kazancının 11 katını bir maçta kazandırdı. Şimdi soruyorum size; kulüpler neden ve kimler yüzünden batıyor?